David Pastrňák znovu ohromil NHL. Ani nádherným gólem ale prohru Bostonu neodvrátil

David Pastrňák se v šestém zápase osmifinále play off NHL blýskl nádherným gólem proti Floridě. Přestože v zápase vstřelil celkem dvě banky, prohru svého týmu neodvrátil a Florida vyrovnala stav série na 3:3, když Boston přehrála poměrem 7:5

Hrála se sedmá minuta druhé třetiny, když si David Pastrňák během přesilovky najel k pravé tyčce branky Floridy Panthers. Dostal přihrávku od Brada Marchanda a z otočky mezi nohama překonal floridského gólmana Sergeie Bobrovského.

Jeho gól znamenal vyrovnání skóre na 2:2. Pastrňák v zápase přidal i další branku. Na svém typickém přesilovkovém místě v levém kruhu pro vhazování si počkal na výbornou přihrávku Tylera Bertuzziho a poslal Boston do vedení 4:3.

Ani jeho dva góly ale Bostonu k výhře nepomohly. Florida v jedenácté minutě třetí třetiny prohrávala 4:5, ale brankami Matthewa Tkachuka a Eetua Luostarinena otočila skóre. Výhru 7:5 pak jistil do odkryté branky ve dvacáté minutě Sam Reinhart.

Florida tak vyrovnala stav osmifinálové série na 3:3. O tom, kdo postoupí, bude muset rozhodnout až sedmý zápas. Ten je na programu v neděli od 22 hodin.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jediný muž, který přežil tragédii hokejistů v Jaroslavli. Jak žije a co říká o nehodě?

Postup do čtvrtfinále si na ledě NY Islanders zajistili hokejisté Caroliny výsledkem 2:1 po prodloužení. Postupovou branku vstřelil po šesti minutách prodloužení Paul Stastny. Martin Nečas v zápase odehrál bezmála 18 minut, ve kterých se neprosadil.

Postup si zajistil také Dallas, jenž v šestém zápase vyhrál na ledě Minnesoty 4:1 a do druhého kola se dostal po třech letech. Dvěma body za gól a asistenci se na výhře Stars podíleli Max Domi a Mason Marchment.

Postupový mečbol nevyužili hokejisté Seattlu, kteří v domácím zápase podlehli Coloradu 1:4. Obhájci Stanley Cupu k důležité výhře nakročili ve druhé třetině, kdy dvěma góly odskočili na 3:1. Dvěma trefami se blýskl Artturi Lehkonen. Jeho krajan Mikko Rantanen zápas zakončil s brankou a asistencí.

Tagy:
NHL David Pastrňák hokej sport Florida Panthers Brad Marchand Boston Bruins Matthew Tkachuk Sam Reinhart