Brichta v bitvě o prozatímní titul KSW padl. Češi předvedli v Liberci TKO i submisi

Životní bitvu má za sebou český MMA zápasník Leo Brichta. Na turnaji KSW 91, který se uskutečnil v Liberci, ale v souboji o prozatímní titul organizace v lehké váze neuspěl. Moldavský protivník Valeriu Mircea ho před úchvatnou kulisou udolal, když ho ve čtvrtém kole porazil technikou škrcení. Brichta tak nevyužil příležitost stát se prvním Čechem, který získá pás organizace.

Od samého začátku bylo patrné, jak si jsou oba zápasníci vědomi důležitosti zápasu. Po opatrném vzájemném oťukávání dostal v závěru prvního kola Mircea Brichtu na zem, ale vzápětí kolo skončilo.

ČTĚTE TAKÉ: Někdo skoupil vstupenky na můj film, aby kino zůstalo poloprázdné, říká Vémola o podlém útoku

Ve stejné situaci se ale Brichta ocitl hned zkraje druhého kola znovu a musel čelit tlaku soupeře. Následně to chvíli vypadalo, že Moldavan Brichtu uškrtí, ale sevření neutáhl dostatečně a český zápasník se z krizové situace dostal. Boj se pak dokonce na chvíli přenesl zpět do postoje. Čech, hnaný publikem, soupeře tvrdě trefil, ale poslední minutu druhého kola opět strávil na zádech pod protivníkem.

Úvod třetího kola patřil jasně Brichtovi, který znovu prokázal, že je v postoji silnější a několikrát trefil Moldavanovu hlavu. Mircea si nicméně opět pomohl tím, že Čecha dostal na zem. Jeho práce tam ale nebyla dostatečně efektivní a rozhodčí zápasníky v závěru kola postavil.

Krátce po začátku čtvrtého kola skončili bojovníci zase na zemi. Po zhruba minutě a půl se Brichta pokusil Moldavanovi vysmeknout, to se mu ale nepodařilo, navíc tím soupeři takzvaně nabídl záda. Toho Mircea využil, prostrčil ruku pod Brichtovu bradu, začal Čecha škrtit a tomu nezbývalo než odklepat konec.

„Řekli jsme, že bude válka, ale bylo to spíš hovno. Šel jsem do zápasu zraněný, neberu to ale jako výmluvu. Prohrál jsem, jak jsem prohrál. Snažil jsem se dělat zápas, ale viděli jste sami, jak tři kola vypadaly,“ zhodnotil zápas ještě v kleci zklamaný Brichta.

Leo Brichta ale nebyl jediným Čechem, který se na 91. turnaji KSW představil. Vítězství si v aréně libereckých Bílých Tygrů vybojovali Dominik Humburger, Matúš Juráček a Josef Štummer. První dva jmenovaní díky TKO ve druhém, respektive už v prvním kole, poslední pak ve 2. kole úspěšně dotáhl submisi. Porážku si naopak zapsali Vasil Ducár, Viktor Červinský, Petra Částková i česko-polský bijec Tobiasz Le.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zápasník Růžička dostal trest. Soud vynesl verdikt v ostře sledované kauze zmláceného muže

Tagy: