Bridget Jonesová se vrací: Ve filmu si zahrají i nové hvězdy. Datum premiéry bude symbolické

Fanoušci ikonické Bridget Jonesové se mohou radovat. V příštím roce totiž zamíří do kin další pokračování oblíbeného romantického filmu, kde hlavní roli opět ztvární herečka Renée Zellwegerová. Ve zbrusu novém pokračování Bridget Jonesová: Mad About the Boy nebude chybět ani herec Hugh Grant. Informuje o tom web CNN.

Příběh o sympatické Angličance Bridget Jonesové se dočká dalšího pokračování po devíti letech od premiéry posledního dílu Dítě Bridget Jonesové, která proběhla v září 2016. Prvního díl Deník Bridget Jonesové byl do kin uveden v roce 2001, druhá část Bridget Jonesová: S rozumem v koncích pak byla představena o tři roky později v listopadu 2004.

ČTĚTE TAKÉ: Osudový kus dveří z filmu Titanic vynesl miliony. Scénu jsme asi „zvorali“, uznal Cameron

Že se dvojnásobná držitelka Oscarů Renée Zellwegerová opět vrátí k jedné ze svých nejslavnějších postav ve snímku Bridget Jonesová: Mad About the Boy, bylo potvrzeno v úterý, píše web CNN.

Na plátna se vrací Hugh Grant

Postava Bridget Jonesové se ve čtvrtém díle znovu setká se svým bývalým šéfem a expřítelem Danielem Cleaverem. V jeho roli se představí Hugh Grant, který si zahrál v prvním i druhém díle. Ve třetím filmu postava Cleavera chyběla, protože podle příběhu se předpokládalo, že zahynul při leteckém neštěstí.

Na konci snímku Dítě Bridget Jonesové však novinový titulek prozradil, že Cleaver byl nalezen živý, což vysvětluje Grantův návrat v nejnovějším pokračování, připomíná portál Entertainment Tonight.

Kromě Granta si svou roli zopakuje i herečka Emma Thompsonová, která ztvárnila doktorku Rawlingsovou a zároveň se ve třetím díle podílela na scénáři.

Ve filmu se pak nově objeví herec Chiwetel Ejiofor či hvězda seriálu Bílý lotos, Leo Woodall.

Jonesová se vrátí symbolicky na Valentýna

Scénář je adaptovaný podle stejnojmenného románu autorky Helen Fieldingové, který vyšel v roce 2013. Podle oficiální synopse knihy se příběh Mad About the Boy odehrává 14 let poté, co Jonesová sbalila Marka Darcyho, kterého ve výše uvedených filmech ztvárnil držitel Oscara Colin Firth.

Režie nového snímku se ujal Michael Morris, jenž stojí například za americkým dramatem To Leslie. Fieldingová je výkonnou producentkou a Miramax se podílí na financování projektu.

Fanoušci se pokračování romantické komedie dočkají za necelý rok, premiéra na filmových plátnech je naplánována na 14. února 2025, kdy se v celém světě slaví svátek zamilovaných neboli Valentýn.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hollywoodský biják Duna má i českou stopu. Kaskadéři prozradili, jak na ně působily hvězdy

Tagy:
film Hugh Grant Valentýn pokračování Renée Zellweger Den svatého Valentýna Renée Zellwegerová Bridget Jonesová Deník Bridget Jonesové Emma Thompsonová Emma Thompson Dítě Bridget Jonesové Bílý lotos Chiwetel Ejiofor Helen Fieldingová Leo Woodall