Podle hry The Sims vznikne film: Producentkou je Margot Robbieová. Co dalšího víme?

Nejen nadšenci počítačových her mohou mít radost, protože pod taktovkou představitelky Barbie Margot Robbieové vznikne filmová adaptace oblíbeného herního titulu The Sims. Upozornily na to zahraniční weby jako Variety nebo The Hollywood Reporter.

Ikonická počítačová hra The Sims se již brzy dočká filmového zpracování. A i když zatím není jasné, o čem film bude pojednávat nebo kdo si v něm zahraje, režie by se měla ujmout Kate Herronová, která stojí za seriálem z dílny Marvelu – Loki. Herronová by se měla kromě režie chopit i spolupráce na scénáři, a to po boku Briony Redmanové.

ČTĚTE TAKÉ: Hotovo. Filmovým Oscarům dominoval Oppenheimer. Při loučení s Matthewem Perrym tekly slzy

Za projektem stojí produkční společnost LuckyChap Entertainment v čele s Margot Robbieovou, která firmu založila v roce 2014 společně s Tomem Ackerleyem, Joseym McNamarou a Sophií Kerrovou. Tito čtyři filmoví producenti budou na projektu spolupracovat se společností Vertigo Entertainment, kterou vede Roy Lee, napsal magazín Variety.

Minulé léto se herečka Margot Robbieová představila jako živá panenka Barbie ve stejnojmenném snímku, ze kterého se ihned po uvedení do kin stal kasovní trhák. Na filmovém zpracování a produkci se bude podle serveru The Hollywood Reporter podílet také společnost Electronic Arts, známá pod zkratkou EA, která proslulou hru simulující život vydala.

Podobnost s Barbie

Simulátor života společnost EA uvedla na trh v roce 2000 a v dalších letech se stal jednou z nejprodávanějších počítačových her všech dob.

Hráč si v něm vytvoří avatara podle svých představ, avšak postava má poměrně proměnlivé osobnostní rysy a dovednosti. Avatar dělá věci jako běžný člověk – vaří nebo třeba utváří vztahy. Hra se dá rozšiřovat různými balíčky, jako jsou dovolené, středoškolský život nebo například mazlíčci.

Portál The Hollywood Reporter upozornil na určitou podobnost se ztvárněním Barbie. Hra The Sims nemá jasně daný příběh a obsahuje postavy, které si žijí vlastními životy, i když je ovládají hráči. Stejně tak hračka Barbie má velké spektrum kariér a hraje nespočet postav, přičemž o jejím osudu rozhodují ti, kdo si s ní hrají.

Společnost LuckyChap Entertainment kromě hitu Barbie režisérky Grety Gerwigové produkovala už mnoho jiných úspěšných filmů, mezi něž patří Já, Tonya, Nadějná mladá žena nebo hit Saltburn. Brzy si firma bude moci do svého portfolia zařadit film na motivy hry The Sims.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bondovky čeká zásadní změna. Craiga nahradí hvězda Avengers, natáčení začne letos, píší média

Tagy:
hra počítačové hry film videohry Hollywood počítačová hra videohra filmy producentka Barbie Margot Robbie margot robbie Margot Robbieová The Sims Electronic Arts EA Briony Redmanová Roy Lee Kate Herronová