Kuriózní nehoda v Brně. Náklaďák s pivem se propadl do silnice, zasahovat museli hasiči

Pod náklaďákem v Brně se propadla silnice.

Náklaďák se propadl do silnice

Policie v Brně vyšetřuje zvláštní nehodu. Patnáctitunové nákladní auto, které vezlo sudy i lahve s pivem, se propadlo asfaltem. Celá zadní náprava vozu se zasekla v obří díře v silnici, ze které ho museli vytahovat hasiči.

Tradiční pondělní rozvážka pití po brněnských restauracích skončila pro posádku nákladního auta dřív, než měla v plánu. Nedaleko brněnského výstaviště před obědem vyložil řidič se závozníkem část nákladu a chtěli pokračovat dál. Jenže daleko nedojeli. „Ozvaly se dvě velké rány a z auta se začalo trochu kouřit. Mysleli jsme, že jsme píchli, nebo že praskly měchy. Ale že jsme skončili v díře, nás vůbec nenapadlo,“ vyprávěl závozník Daniel.

Na místo tak museli vyrazit hasiči. „Musíme vyprostit vozidlo z propadlé silice. Během zásahu budeme měřit i koncentraci plynu, zatím se ale žádný únik nepotvrdil,“ uvedl mluvčí hasičů Jihomoravského kraje Jaroslav Mikoška.

Řidič za nehodu nejspíš nemůže

Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil a dechová zkouška na alkohol u řidiče byla negativní. Policie místo z obou stran uzavřela a obehnala páskou. „Policisté hledali majitele zaparkovaných vozidel v okolí nehody a zařizují, aby si auta přeparkovali. Nikdo neví, jaká je situace pod povrchem a zda nemůže dojít k dalšímu propadu,“ vyjádřil se mluvčí Policie ČR jihomoravského kraje Pavel Šváb.

Nákladní auto převáželo pivo v lahvích i v sudech. Neporušené zboží se muselo přeskládat do náhradního auta. Zda díru pod povrchem silnice vymlela voda z prasklé kanalizace nebo víkendové deště, zatím není jasné. Příčina se vyšetřuje.

Tagy: