pivo

Výpis příspěvků ke štítku „pivo“

Jak správně zapíjet léky? Škodí čaj i džusy. Pozor na množství vody, vše ovlivňuje účinnost

Zapíjet léky? A pokud ano, jak moc a čím? Pro někoho zdánlivě banální otázky, ale jak ukázal průzkum společnosti DrugAgency podporovaný zdravotní pojišťovnou OZP, Češi nejsou v zapíjení léků zrovna příkladní. Některá zjištění jsou podle odborníků přímo alarmující – pokud neužíváme léky správně, nemusí ani správně fungovat. A co víc, chybné užívání může vyvolat i zdraví ohrožující lékové interakce.

REPORTÁŽ: Sudy piva v blátě aneb Zkáza desítek hospod ve Slezsku. Po EET a covidu přišla voda

Jedna vyplavená restaurace vedle druhé. Bahnem obalené sudy s pivním mokem stojí ve vytopeném pivním baru Mexicana v Opavě i tři týdny po záplavách. „Voda sahala po strop, prostě bazén. V pivovaru slíbili, že bečky odkoupí zpět, ale ještě si pro ně nepřijeli,“ říká provozní Patrik Andrejka. Ve stejné ulici proud řeky Opavy prorazil skleněné výlohy restaurace U Draka a metr vody natekl i do pivnice Na Rožku, ve které se chmelovina čepuje více než 130 let.

Povodňové škody známých pivovarů i Kofoly jdou do milionů. Jak to pocítí zákazníci?

Ničivé povodně se nevyhnuly ani areálům firem. Po opadnutí vody sčítají škody v pivovaru Nachmelená opice v zasaženém Krnově. Výrobní halu, kde se nachází většina technologie, zcela zaplavil nekontrolovatelný živel, zaměstnanci nyní odklízejí bahno, potvrdil pro CNN Prima NEWS spolumajitel firmy a vrchní sládek Michal Kuřec. Přívalová vlna zasáhla i výrobnu nedaleké Kofoly, odkud odnesla mnoho sudů. Firma prosí případné nálezce o navrácení. Dodávky nápoje však v ohrožení nejsou, mluvčí společnosti Jana Ptačinská potvrdila, že výrobu pokryjí další závody společnosti.

Kvůli čtyřem pivům vyloupil opilý muž na Slovensku hospodu. Šel rovnou za mříže

Muž v podnapilém stavu vyloupil kvůli čtyřem pivům hospodu ve slovenském městě Partizánske. Před šestou hodinou ranní na sídlišti Šípok vyrazil dvoje dveře pivnice, vzal piva a chystal se utéct. Zastavila ho ale policie, kterou přivolal alarm. „Policisté krátce po spáchání činu omezili jeho osobní svobodu,“ sdělila policejní mluvčí Katarína Kuzmová pro TV JOJ.

Dovolenkové trendy Čechů: Cílem už není ušetřit. Za co si rádi připlatí a na co si stěžují?

Přístup Čechů k výběru dovolené se postupně mění. Primárním cílem již není ušetřit, ale pobyt v zahraničí si užít, uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí cestovní kanceláře Čedok Kateřina Pavlíková. Turisté si prý rádi připlatí už za servis na letišti či přímo v letadle, mnozí navíc upřednostňují speciálně zaměřené hotely, například pouze pro dospělé nebo s důrazem na udržitelnost. Na druhé straně si umí stěžovat na maličkosti, které nemůže letiště ani cestovní kancelář ovlivnit: ať se jedná o počasí či chybějící konkrétní typ piva v nabídce resortu. Změnami vychází zákazníkům vstříc také Letiště Praha, sdělila redakci mluvčí Denisa Hejtmánková.

Hospody bez obsluhy fungují i v Česku. Lidé nekradou, oceňují provozovatelé

V Česku přibývá míst, kde si zákazník natočí pivo sám a peníze vhodí do kasičky. Tzv. samotočů jsou už desítky hlavně v turisticky exponovaných oblastech, kde bývá velký nápor lidí o víkendech nebo o prázdninách, ale po zbytek roku by se tam klasická hospoda neuživila. Zákazníci oceňují koncept založený na vzájemné důvěře s majiteli samotočů. Neplatících pijanů je prý minimum.

Čechům na dovolené chybí hlavně chléb a pivo. Muži po návratu obvykle hned zamíří do hospody

Většina z nás to zná – přijedete domů z dovolené a lednička je prázdná. A tak první věc, kterou je třeba udělat, je jít nakoupit potraviny. Podle průzkumu pro Penny Market nám na dovolené nejvíce chybí české pečivo a chléb. Hned po nákupu míříme na návštěvu za rodiči nebo na čepované pivo. A samozřejmě i do práce, návrat do ní má být ovšem podle odborníků pozvolný.