Tereza Ramba prožívá těžké období, skončila v nemocnici. Vzkaz fanouškům musela diktovat
pivo
Výpis příspěvků ke štítku „pivo“
Domácí pivo v teplickém Monopolu: Komu ho nestačí pít, může se v něm i vykoupat
My Češi jsme vyhlášení zlatavým mokem s bílou pěnou. Milujeme ho natolik, že už nám nestačí ho jenom pít, rovnou se v něm i koupeme. A aby toho nebylo málo, pro každou příležitost si umíme uvařit jiný. Dělají to tak třeba v Teplicích, kde dobře vědí, jak potěšit národ gurmánů a požitkářů.
Sestupujeme a těšíme se na pivo. Poslední zpráva před tragickou smrtí horolezce Marka
Sestupujeme dolů, do údolí a těšíme se na všechny a na pivo. Tak zněla poslední zpráva českého horolezce Marka Holečka před tragickou smrtí jeho slovenského kolegy Ondreje Húserky. Ten zahynul 31. října při sestupu v Himalájích, když spadl z hory do trhliny. Horolezci v uplynulých dnech podnikli prvovýstup na sedmitisícovku Langtang Lirung.
Jak správně zapíjet léky? Škodí čaj i džusy. Pozor na množství vody, vše ovlivňuje účinnost
Zapíjet léky? A pokud ano, jak moc a čím? Pro někoho zdánlivě banální otázky, ale jak ukázal průzkum společnosti DrugAgency podporovaný zdravotní pojišťovnou OZP, Češi nejsou v zapíjení léků zrovna příkladní. Některá zjištění jsou podle odborníků přímo alarmující – pokud neužíváme léky správně, nemusí ani správně fungovat. A co víc, chybné užívání může vyvolat i zdraví ohrožující lékové interakce.
REPORTÁŽ: Sudy piva v blátě aneb Zkáza desítek hospod ve Slezsku. Po EET a covidu přišla voda
Jedna vyplavená restaurace vedle druhé. Bahnem obalené sudy s pivním mokem stojí ve vytopeném pivním baru Mexicana v Opavě i tři týdny po záplavách. „Voda sahala po strop, prostě bazén. V pivovaru slíbili, že bečky odkoupí zpět, ale ještě si pro ně nepřijeli,“ říká provozní Patrik Andrejka. Ve stejné ulici proud řeky Opavy prorazil skleněné výlohy restaurace U Draka a metr vody natekl i do pivnice Na Rožku, ve které se chmelovina čepuje více než 130 let.
Povodňové škody známých pivovarů i Kofoly jdou do milionů. Jak to pocítí zákazníci?
Ničivé povodně se nevyhnuly ani areálům firem. Po opadnutí vody sčítají škody v pivovaru Nachmelená opice v zasaženém Krnově. Výrobní halu, kde se nachází většina technologie, zcela zaplavil nekontrolovatelný živel, zaměstnanci nyní odklízejí bahno, potvrdil pro CNN Prima NEWS spolumajitel firmy a vrchní sládek Michal Kuřec. Přívalová vlna zasáhla i výrobnu nedaleké Kofoly, odkud odnesla mnoho sudů. Firma prosí případné nálezce o navrácení. Dodávky nápoje však v ohrožení nejsou, mluvčí společnosti Jana Ptačinská potvrdila, že výrobu pokryjí další závody společnosti.
Polívková se provdala za Itala s láskou k pivu. Kdo je tajemný Giuseppe?
Herečka Anna Polívková se v sobotu na jihu Itálie provdala za Itala, který v Česku působí jako obchodní manažer pivovaru a ovládá hned několik jazyků. Kdo je tajemný Giuseppe, jehož soukromí Polívková bedlivě střeží?
Kvůli čtyřem pivům vyloupil opilý muž na Slovensku hospodu. Šel rovnou za mříže
Muž v podnapilém stavu vyloupil kvůli čtyřem pivům hospodu ve slovenském městě Partizánske. Před šestou hodinou ranní na sídlišti Šípok vyrazil dvoje dveře pivnice, vzal piva a chystal se utéct. Zastavila ho ale policie, kterou přivolal alarm. „Policisté krátce po spáchání činu omezili jeho osobní svobodu,“ sdělila policejní mluvčí Katarína Kuzmová pro TV JOJ.
Dovolenkové trendy Čechů: Cílem už není ušetřit. Za co si rádi připlatí a na co si stěžují?
Přístup Čechů k výběru dovolené se postupně mění. Primárním cílem již není ušetřit, ale pobyt v zahraničí si užít, uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí cestovní kanceláře Čedok Kateřina Pavlíková. Turisté si prý rádi připlatí už za servis na letišti či přímo v letadle, mnozí navíc upřednostňují speciálně zaměřené hotely, například pouze pro dospělé nebo s důrazem na udržitelnost. Na druhé straně si umí stěžovat na maličkosti, které nemůže letiště ani cestovní kancelář ovlivnit: ať se jedná o počasí či chybějící konkrétní typ piva v nabídce resortu. Změnami vychází zákazníkům vstříc také Letiště Praha, sdělila redakci mluvčí Denisa Hejtmánková.
Hospody bez obsluhy fungují i v Česku. Lidé nekradou, oceňují provozovatelé
V Česku přibývá míst, kde si zákazník natočí pivo sám a peníze vhodí do kasičky. Tzv. samotočů jsou už desítky hlavně v turisticky exponovaných oblastech, kde bývá velký nápor lidí o víkendech nebo o prázdninách, ale po zbytek roku by se tam klasická hospoda neuživila. Zákazníci oceňují koncept založený na vzájemné důvěře s majiteli samotočů. Neplatících pijanů je prý minimum.
Věčný problém s mírou piva? Mnozí zákazníci si stěžují. Bráníme se pokutám, tvrdí výčepní
Standardní půllitrové pivo se může podnik od podniku lišit. Hospody totiž stále častěji míry upravují a objem zmenšují. Důvodem je prý nejen množství pěny, ale i vyhnutí se vysokým pokutám za takzvané podmíráky. Cena ovšem zůstává stejná. Restauratéři se brání, že trefit rysku na milimetry přesně nejde vždycky.
Čechům na dovolené chybí hlavně chléb a pivo. Muži po návratu obvykle hned zamíří do hospody
Většina z nás to zná – přijedete domů z dovolené a lednička je prázdná. A tak první věc, kterou je třeba udělat, je jít nakoupit potraviny. Podle průzkumu pro Penny Market nám na dovolené nejvíce chybí české pečivo a chléb. Hned po nákupu míříme na návštěvu za rodiči nebo na čepované pivo. A samozřejmě i do práce, návrat do ní má být ovšem podle odborníků pozvolný.
MAPA: Obědy do stovky mají na jihu Čech i v Hradci Králové. V jaké restauraci ušetříte?
V Česku se stále dají najít místa, kde mají levné jídlo. Do stovky se najíte například v Hradci Králové nebo v jihočeských Vodňanech. Zákazníci si stravování pochvalují. Nízké ceny lze podle provozních držet i díky tomu, že jsou ve vlastním a nemusí tak platit nájem.