Brutální útok v Brně: Spadla jsem ze schodů, tvrdila zbitá žena. Agresora usvědčilo video

Napadení ženy na brněnském nádraží zachytila kamera.

Útok na ženu v Brně

Třiadvacetiletý agresor v noci na středu vláčel ženu po prázdném podchodu na brněnském hlavním nádraží, opakovaně ji také udeřil o zem. Útoku si záhy všimla obsluha kamer, která přivolala městskou policii. Strážníci zasáhli po několika desítkách sekund, muže na místě kvůli jeho chování spoutali a předali ho jako podezřelého z trestného činu. Napadená tvrdila, že spadla ze schodů. Městská policie Brno dramatické záběry zveřejnila na Facebooku.

„Pracovníci u kamer si v rohu jednoho ze záběrů všimli mladíka, který od schodiště doslova dovlekl zmítající se ženu. Během zápolení jí kolem krku omotal šálu a silně za ni tahal. Se vzpouzející se čtyřicátnicí několikrát nevybíravě udeřil o zem. Hlídky městské policie však byly na místě během desítek sekund a třiadvacetiletému mladíkovi v napadání jeho známé rychle zabránily. I tak měla na obličeji podlitinu a velmi podobný úraz měl i podezřelý muž,“ uvedli strážníci v tiskovém prohlášení.

Žena si přitom podle nich zřejmě neuvědomila, že útok je zachycen na kameře. „Strážníky přesvědčovala, že jen upadla ze schodů,“ stojí ve zprávě. Agresor se přitom navzdory výstrahám „neustále snažil vzdálit“ a jednoho ze strážníků chtěl od sebe odstrčit, nasadili mu proto pouta. Ani jeden z dvojice incident nechtěl vysvětlit. Oba zároveň odmítli opakované nabídky na přivolání zdravotníků.

Strážníci oblast hlavního nádraží sledují v podstatě nepřetržitě. „Cílíme sem největší množství kontrol z celého Brna ve dne i v noci, vedeme tudy většinu obchůzkových tras a v permanenci je kamerový systém. I díky tomu stačilo několik desítek sekund, aby dvě hlídky městské policie zabránily tomuto brutálnímu napadení,“ uvedli na Facebooku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Drzá loupež v Řepích. Dvě ženy za bílého dne napadly školačku, přišla o mobil za desítky tisíc

Tagy: