Spekulace ohledně tragické smrti hokejisty. Mnozí Petgrava označují za vraha, hráči ho brání

Pietní místo na počest zesnulého hokejisty Johnsona

Celý svět řeší tragickou smrt hokejového útočníka Adama Johnsona

Byl v tom úmysl, nebo ne? Fanoušci po celé planetě řeší od víkendu tragickou událost z Velké Británie, při které zemřel hokejový útočník Adam Johnson. Bruslí do krku ho nešťastně zasáhl jeho protihráč Matt Petgrave. Toho se nyní zastali jak spoluhráči, tak protihráči.

Byla to scéna jako z hororu. Kanadský útočník Matt Petgrave v utkání anglického poháru v Sheffieldu zasáhl bruslí do krku amerického hokejistu Adama Johnsona, který následkům zranění podlehl. Podle fanoušků Petgrave věděl, co dělá, a měl by skončit ve vězení.

ČTĚTE TAKÉ: Smrt hokejisty způsobila obrovský šok. Přítelkyně zoufale vtrhla na led

S tím ale jeho současní ani bývalí spoluhráči nesouhlasí. Mezi nimi je i například útočník Spišské Nové Vsi, kde Petgrave působil v sezoně 2021/2022, Richard Rapáč. „Matt by vědomě neublížil ani mouše. Je to skvělý člověk, za kterým stojím, a doufám, že se mu dostane péče, kterou teď nutně potřebuje,“ sdělil hokejista CNN Prima NEWS.

A na stranu Petgravea se postavil i týmový parťák zesnulého Johnsona Westin Michaud: „Neúmyslné sevření nohy hráče Panters hráčem Sheffieldu zavinilo kotrmelec. Je mi jasné, že jeho jednání bylo neúmyslné a každý, kdo naznačuje opak, se mýlí. Pojďme se spojit a nešířit neopodstatněnou nenávist k někomu, kdo potřebuje naši podporu,“ apeloval.

Zranění na ledě nejsou výjimkou

Úrazy po zásahu ostřím brusle nejsou v hokeji ničím výjimečným. Většinou ale nekončí tak tragicky. Jako třeba v případě Slováka Richarda Zedníka, kterého v roce 2008 zasáhla brusle přímo do tepny. Život mu tehdy zachránil pouze rychlý lékařský zásah.

V pondělní dohrávce druhé nejvyšší tuzemské soutěže mezi Zlínem a Znojmem zasáhla hostujícího útočníka Roberta Havláta brusle do obličeje. Způsobila mu krvavý šrám a ledovou plochu opouštěl na nosítkách.

Anglická hokejová asociace už zavedla první opatření. Od 31. prosince tohoto roku budou povinné chrániče krku pro všechny hráče. S podobnou myšlenkou si pohrávají i další světové kluby.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Maskoty hokejového MS znovu budou Bob a Bobek. Oproti roku 2015 ale překvapivě změní dres

Tagy:
Velká Británie tragédie sport Adam Johnson hokej Matt Petgrave Richard Rapáč Westin Michaud