Hrůza při hokejovém zápase. Bývalému hráči NHL prořízli bruslí hrdlo, zemřel ve věku 29 let

Ve věku 29 let tragicky zemřel americký hokejista se zkušenostmi z NHL Adam Johnson. V sobotním zápase jeho Nottinghamu proti Sheffieldu mu protihráč bruslí nešťastně prořízl hrdlo. V zámoří, v dresu Pittsburghu, si zahrál i s českým reprezentantem Dominikem Simonem.

„Nottingham Panthers s upřímnou lítostí oznamuje, že Adam Johnson tragicky zemřel po nehodě, která se stala v sobotu večer na zápase v Sheffieldu,“ informoval britský klub v neděli na sociální síti X.

„Panteři by rádi v této extrémně těžké chvíli vyjádřili upřímnou soustrast Adamově rodině, jeho partnerce a všem jeho přátelům. Všichni v klubu včetně hráčů, zaměstnanců, managementu a vlastníků jsou zdrcení. Myslíme také na fanoušky a zaměstnance obou klubů, zejména na ty, kteří zápas navštívili nebo sledovali,“ napsal dále klub.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Obrovská rána pro hokejový svět. Mladý reprezentant zemřel po boji se zákeřnou nemocí

Adam, který nosil na dresu číslo 47, byl podle klubu nejen vynikající hokejista, ale také skvělý spoluhráč a neuvěřitelný člověk, který měl celý život před sebou. „Klubu bude velmi chybět a nikdy na něj nezapomene. Žádáme, aby bylo v této těžké době, kdy se všichni snažíme vyrovnat se s naším zármutkem, respektováno soukromí Adamovy rodiny a přátel a každého v klubu. Odpočívej v pokoji Adame,“ dodal Nottingham.

Tragickou zprávou je zdrcená také Adamova matka Kari. „Dnes jsem ztratila půlku svého srdce,“ napsala na sociálních sítích.

Mluvčí záchranné služby Yorkshire řekl pro web Daily Mail, že do hokejové arény v Sheffieldu byli přivoláni ve 20:21. „Vyslali jsme dvě sanitky a záchranáře pro intenzivní péči. Pacienta jsme převezli do nemocnice,“ popsal mluvčí.

Zápas byl po tragické nehodě předčasně ukončen zhruba v polovině druhé třetiny. Johnson dříve působil například v německém Augsburgu, švédském Malmö nebo v prestižní NHL, kde hrál za Pittsburgh Penguins. Zde si v jednom dresu zahrál i s českým reprezentantem Dominikem Simonem.

„Pittsburgh Penguins se připojují k celému hokejovému světu a truchlí nad ztrátou Adama Johnsona, jehož život tragicky skončil příliš brzy. Vyjadřujeme hlubokou soustrast Adamově rodině a přátelům, stejně jako všem Adamovým bývalým i současným spoluhráčům a trenérům. Adam bude vždy součástí rodiny Penguins. Bylo nám ctí sledovat, jak si plní svůj sen hrát v National Hockey League,“ napsal na sociální síti X klub Pittsburgh Penguins.

Český hokejista měl obrovské štěstí

Podobná tragédie před dvěma dny málem potkala českého hokejistu Jakuba Lauka, který hraje za Boston Bruins po boku Davida Pastrňáka, Pavla Zachy a Jakuba Zbořila. Lauko totiž ve středečním zápase proti Chicago Blackhawks zrovna klečel u mantinelu, když ho protihráč Jason Dickinson nešťastně kopl bruslí do oka. Na rozdíl od Johnsona to pro něj nemělo fatální důsledky.

Hokejista to bral s humorem, i když si uvědomoval, že to mohlo dopadnout úplně jinak. „Modelingová kariéra je v ohrožení, ale řekněme, že jsem měl velké štěstí,“ napsal Lauko na sociální síti X a připojil svou fotku s nateklým okem.

Lauko je odchovancem chomutovských Pirátů. Zajímavostí je, že k podobnému zranění ve stejném období došlo i v jejich týmu. V sobotním zápase utrpěl zranění obránce Radek Havel, který má navíc zlomený nadočnicový oblouk.

Pokud jde o českou reprezentaci, mohlo by vás zajímat, jaké mají slavné tenistky děti.

Tagy:
smrt hokejista NHL Sheffield Pittsburgh Penguins Nottingham Adam Johnson Nottingham Panthers