Byly s nimi problémy, muž matku napadal, tvrdí svědek. Kam zmizelo miminko z Kroměříže?

Policisté v Kroměříži nadále pátrají po novorozeném dítěti.

Vražda novorozence v Kroměříži vyvolává otázky

Policisté v Kroměříži už druhý den hledají novorozence. Případ začali prověřovat jako vraždu, ve čtvrtek zadrželi matku a jejího partnera. V pátek oba propustili na svobodu. Na to, že dítě zmizelo, upozornil lékař, ke kterému žena přišla se zdravotními potížemi.

Kroměříž den druhý. Zpráva o zmizelém novorozenci se rychle rozšířila mezi místní. Málokdo z nich dokáže uvěřit, že by se mohla matka svého dítěte po porodu zbavit. „Nejsem schopná to vůbec pochopit. Mně se o tom ani nechce mluvit,“ sdělila oslovená žena z Kroměříže.

Dům, ve kterém dvojice žije, prohledávali kriminalisté až do pozdních večerních hodin. Provedli také prohlídku bytu podezřelých. Nyní vyhodnocují stopy, které posbírali během vyšetřování – pomoct by jim měly také znalecké posudky. Detektivům ale stále chybí to hlavní. Po novorozenci jako by se slehla zem.

Už ve čtvrtek policie zadržela matku dítěte a jejího partnera. Případ začala prošetřovat jako vraždu. Obvinění ale nepadlo. „Podezřelé osoby jsme propustili na svobodu, skutek ale stále prověřujeme,“ sdělila mluvčí policie Simona Kyšnerová.

Hrály roli drogy?

Vražda čerstvě narozeného dítěte vyvolává řadu otázek. Zatím se neví, kdo ji má na svědomí a proč musel novorozenec zřejmě zemřít. Kde vůbec je? Redakce CNN Prima NEWS mluvila s majitelem domu, ve kterém matka dítěte a její partner bydleli.

„Od začátku, když se v lednu letošního roku nastěhovali, s nimi byly problémy. Muž ženu soustavně napadal. To jejich napadání bylo spojené s užíváním drog, kdy on měl nějaké své stavy po jejich užití. Jestli žena drogy brala, nebo ne, to nevím,“ přiblížil majitel domu René Kolařík.

Stále není jasné, kde žena porodila a za jakých okolností. Do nemocnice to měla přitom pár desítek metrů. Tam ale k porodu nedorazila.

Tagy: