Čekání je u konce. Krejčíková má po delší době na dosah titul, zvládla dlouhý thriller

Barbora Krejčíková si po téměř devíti měsících zahraje o titul na WTA Tour. Šestadvacetiletá tenistka otočila v estonském Tallinnu více než tříhodinový duel proti druhé nasazené Švýcarce Belindě Bencicové a po vítězství 6:7, 7:6 a 6:2 je dál ve hře o první triumf v sezoně. V nedělním finále vyzve domácí Anett Kontaveitovou, nebo její krajanku Kaiu Kanepiovou.

Brněnská rodačka Krejčíková se naposledy dostala do finále turnaje WTA v lednu v Sydney, kde nestačila na Španělku Paulu Badosaovou. Od února do května ji zabrzdilo zranění lokte. Poprvé od ledna také vyhrála čtyři zápasy za sebou.

Sedmadvacátá hráčka světa Krejčíková oplatila Bencicové loňskou porážku z olympijských her v Tokiu, kde nakonec Švýcarka došla až ke zlaté medaili. Česká tenistka může získat čtvrtý singlový titul v kariéře, ve finále je posedmé.

Krejčíková nevyužila v úvodu tři brejkboly, naopak přišla v páté hře o servis. Dvojnásobná vítězka loňského Roland Garros se však nevzdala ani za stavu 3:5. Dvakrát si vzala pauzu na ošetření, nechala si promasírovat a otejpovat levou ruku. Díky třem vyhraným gamům za sebou duel otočila a za stavu 6:5 měla dva setboly. Ani jeden ale nevyužila a v dramatické zkrácené hře uspěla Bencicová. Krejčíková přišla poprvé v Tallinu o set.

Ve druhé sadě si obě hráčky držely podání až do dalšího tie-breaku. V něm tentokrát Krejčíková získala po dvou rychlých minibrejcích vedení 6:1 a utkání vyrovnala.

V rozhodují sadě se české reprezentantce podařilo v úvodu prolomit soupeřčin servis a díky stoprocentnímu podání dotáhla duel k vítězství. Utkání zakončila až po šestém mečbolu při podání Bencicové po třech hodinách a 22 minutách.

Tagy:
Tokio Olympijské hry Sydney thriller Barbora Krejčíková finále sport Belinda Bencicová Tallinn Anett Kontaveitová Ženská tenisová asociace Paula Badosová tenis Barbora Krejčíková Talinn