Hrozivá srážka dvou kamionů na Svitavsku: Jeden začal hořet, řidič utrpěl těžké zranění

Čelní srážka dvou nákladních aut zablokovala frekventovanou silnici I/35 mezi Litomyšlí a Janovem na Svitavsku. Jeden kamion skončil na boku, druhý mimo komunikaci. Jeden z řidičů se vážně zranil a do nemocnice ho musel transportovat vrtulník.

Nehoda dvou nákladních aut zablokovala silnici mezi Litomyšlí a Janovem. Oba řidiči zůstali zaklíněni v kabinách a hasiči je museli vyprošťovat. Jeden kamion začal po havárii hořet. „Z rozžhavených komponentů, a v kombinaci s unikajícími provozními náplněmi, došlo k požáru jednoho z kamionů,“ napsali pardubičtí hasiči na Twitteru.

Mluvčí krajské záchranky Alena Kisiala uvedla, že jeden řidič byl bez zranění, druhého transportoval  vrtulník s vážným zraněním do Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Policisté před místem nehody odklánějí dopravu. „Silnice je stále uzavřena, objízdné trasy vedou z Litomyšle na Strakov a Janov, od Svitav jsou pak na Litomyšl přes Poličku. Jak dlouho bude uzavírka trvat, nelze zatím říct, je nutné kamiony vyprostit,“ uvedla mluvčí krajské policie Dita Holečková.

Tagy: