Česká cena za PR přijímá přihlášky: Soška Lemura je vytouženou trofejí soutěžících

Lemur je vytoužená trofej, kterou obdrží vítězové České ceny za PR. Usilují o ni soutěžící, kterým se podařilo pohnout veřejným míněním, změnit názor nebo přimět k činu. Právě v tuto chvíli probíhá nábor soutěžních prací, které se v Česku v období od března roku 2023 do března letošního roku zaměřovaly na veřejnost.

Soutěžní projekt je možné přihlásit do 28. března, ale uzávěrka se obvykle prodlužuje. Termíny, pravidla a aktuality o soutěži najdete na www.cenapr.cz.

Sošku z ušlechtilého betonu vyrábí už léta rodinná firma z Ostravska.

ČTĚTE TAKÉ: Lekce hollywoodských skladatelů i gaming. Composers Summit Prague odhalil svůj program

Ze všech vítězů v hlavních kategoriích nakonec vybere speciální porota absolutního vítěze. Loni například zvítězil projekt Známe příští hlavu státu. Společnost Tipsport využila svého know-how z kurzového sázení a s předstihem oznámila, kdo podle tipařů stane v čele státu. Vítězem prezidentských voleb se skutečně stal Petr Pavel. Projekt posílil image a povědomí o společnosti Tipsport a přivedl ke kurzovému sázení nové zákazníky.

Česká cena za PR odměňuje nejlepší komunikační projekty napříč průmyslovými odvětvími a nástroji používanými při budování vztahů s veřejností. Přihlásit je mohou firmy i agentury, neziskové organizace i státní instituce a samosprávy. Sedm porot vedených zkušenými experty z významných firem hodnotí kreativitu, náročnost provedení a doložené výsledky.

Česká cena za PR se letos koná po devatenácté. Nejdříve vyberou poroty shortlisty, které jsou už samy o sobě formou ocenění. Slavnostní vyhlášení vítězů v 23 kategoriích pak proběhne v centru umění DOX v Praze 20. června.

„Slavnostní vyhlášení je vždy vrcholem sezóny v oboru komunikace. Všichni už vyhlížejí letní dovolené, a tak je nálada velmi radostná,“ říká s nadsázkou Marek Hlavica, ředitel pořádající Asociace PR APRA.

Vítězové v hlavních kategoriích získají vedle lemura ještě možnost přihlásit své práce do prestižní mezinárodní soutěže Sabre Awards na náklady pořadatele – Asociace public relations APRA.

Tagy: