Češka, která kamarádí s princeznou: Meghan měla problémy řešit v rámci rodiny

Meghan Markle a princ Harry

Češka Gabriela Peacock pracuje jako nutriční terapeutka královské rodiny. V Anglii žije řadu let a za tu dobu se skamarádila s princeznou Beatrice. Rozruch, který způsobil princ Harry a jeho manželka Meghan, jí tak nemohl uniknout. Podle Peacock by se tak choulostivé záležitosti měly řešit v soukromí.

Gabriela Peacock, která má pod palcem třeba i jídelníček členů královské rodiny, vítá přístup britské vlády k obézním lidem. V přepočtu tři miliardy korun mají jít na jejich vstupenky do posiloven, příspěvky na trenéry nebo na dietní plány.

„Protože jsem dietolog, vím, že je hrozně důležité, aby tělo bylo v té nejlepší formě, když bojuje s čímkoliv, s jakýmikoliv nemocemi. Já na své pacienty vždycky dohlížím a jednou za čas je důležité poslechnout si i nějaké aktualizace,“ řekla nutriční terapeutka.

Více než jen pracovní vztah pojí Gabrielu s princeznou Beatrice, která je dokonce kmotrou její mladší dcery. Jaké je přátelit se s princeznou? „Nemusí to být vyloženě o tom, že je někdo z královské rodiny a někdo není. Jediné, kdy to poznáte, je, že si jí lidé možná více všímají na ulici,“ shrnula Peacock.

Před necelými třemi lety byla nutriční specialistka na svatbě prince Harryho a tehdy ještě Meghan Markleové. Přestože se denně nevídají, jejich rozhovor s Oprah Winfreyovou jí neunikl. „Já určitě nemůžu říct, co je a co není pravda. Ale podle mého názoru, a za tím bych si stála, by se opravdu nějaké věci měly řešit v rámci rodiny, a myslím si, že nebyl ani důvod, aby se to pouštělo do velkého světa,“ prohlásila.

Vstup do královské rodiny ale podle ní určitě není jednoduchý a americká herečka si možná ani neuvědomovala, kolik toho bude muset obětovat. „Asi je těžké předpokládat, jak se takový krok prožívá nebo jaké to je. Ale je velký rozdíl v tom, být celebrita a být člen královské rodiny, protože jako člen královské rodiny máte různé povinnosti k národu,“ shrnula Peacock.

„Když přijdete do Anglie zvenku, a může to být z Česka nebo z Ameriky, překvapí vás tradice, na kterou nejsme zvyklí ani my, ani Američani. Tradiční Anglie a věci, co tam dělají, a jak ctí své zvyky a královskou rodinu, to se opravdu nikde nevidí,“ doplnila.

Tagy: