Z Prádla mezi elitu: Pátá generace Jenčíkových pokračuje v rodinné tradici likérnictví
Rodinná tradice, poctivé řemeslo a chuť, která přetrvává už více než sto let. V malé obci Prádlo na Plzeňsku, kde má výroba likérů dlouhou historii, stojí rodina Jenčíkových v čele jednoho z nejvýraznějších rodinných lihovarů v Česku. Jejich příběh není jen o maceraci bylin a ovocných plodů, ale především o předávání zkušeností z generace na generaci – a o lásce k řemeslu, které se tu dědí jako rodinný poklad.
KOMENTÁŘ: Měli jsme Pekarovou, teď máme Okamuru aneb Když se porušují tradice
Staré úsloví říká, že tradice zavazuje. Znamená to, že tradice vlastně vytvářejí univerzální rámec, jak v nějaké situaci postupovat a jak ji řešit. Pokud se tradice poruší, zaniká s ní i daný postup a závazek, který z toho vyplývá. Přesně to se teď stalo, pokud jde o volbu předsedy dolní parlamentní komory. Ale abychom byli fér, dodejme, že to není chyba nastupující vlády. Gentlemanské tradice přestaly platit už více jak dekádu předtím. Bohužel...
Tajemství zdraví a dlouhověkosti: český objev navrací tělu vitalitu i imunitu
Lidské tělo je fascinující systém s neuvěřitelnou schopností obnovy. Každý den vytváří miliony nových buněk, které nahrazují ty staré či poškozené. Tento proces však stojí obrovské množství energie i stavebních látek. A právě v dnešní době – plné stresu, nedostatku spánku, přetížení a ne vždy ideální stravy – začíná mít náš organismus těchto látek kritický nedostatek.
Sezóna uzení je konečně tu. Naučte se připravovat dobroty s kouřovým aroma
S příchodem prvních studených dnů se ze zahrádek rodinných domů line typická vůně doutnajícího dřeva. Znamená to, že sezóna uzení je konečně zpět! Pro mnohé je to tradice, zážitek a často i nostalgická záležitost. Pokud si chcete chuť uzených dobrot užít naplno, poradíme vám, jak vybrat novou udírnu a připravit ji na sezónu.
Globus Opava: od tradičních řemesel k moderním službám zákazníkům
Opavský Globus nezačíná den až otevřením dveří pro zákazníky. V době, kdy většina lidí teprve snídá, se uvnitř už peče, vaří, bourá maso a doplňuje zboží. Pro mnohé zaměstnance je práce v hypermarketu druhým domovem. A pro zákazníky zase jistotou, že dostanou čerstvé zboží připravené s důrazem na poctivost a řemeslo.