Česko čeká návrat zimy. O víkendu teploměr ukáže až 16 stupňů, pak se prudce ochladí

Mrazivé ráno na železnici

Počasí (10.2.2024 10:20)

V sobotu vystoupají teploty až na 16 °C, obloha bude oblačná až polojasná. Poté ale přijde ochlazení a v příštím týdnu teploty klesnou i pod nulu. Experti z Českého hydrometeorologického ústavu předpovídají také občasné přeháňky či déšť.

V sobotu bude oblačno až polojasno, místy se vyskytne občasný déšť. K večeru začne od jihozápadu přibývat oblačnosti a ojediněle se vytvoří mlhy. Nejvyšší teploty dosáhnou na 12 až 16 °C, při déletrvající mlze se budou pohybovat kolem 10 °C. Povane slabý jihovýchodní až východní vítr rychlostí 1 až 4 m/s, který později v nárazech dosáhne až na 15 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: V Česku padaly teplotní rekordy, nová maxima naměřily desítky stanic. Kde bylo nejtepleji?

V noci na neděli bude přes střední Evropu postupovat směrem k východu zvlněná studená fronta, za níž k nám začne proudit chladnější vzduch. Obloha má být převážně zatažená, na většině území se vyskytne občasný déšť. Nejnižší teploty klesnou na 10 až 6 °C, v západní polovině Čech až na 4 °C. Povane čerstvý jihovýchodní vítr rychlostí 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

V neděli bude převážně zataženo, zpočátku se mohou tvořit mlhy. Na většině území se vyskytne občasný déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty dosáhnou na 7 až 11 °C. Vát má mírný jihovýchodní až jižní vítr rychlostí 3 až 7 m/s, který se od západu postupně změní na jihozápadní až západní.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii Déšť, bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Na pondělí experti z Českého hydrometeorologického ústavu předpovídají oblačno až zataženo. Místy se vyskytne občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 7 až 3 °C, přes den pak dosáhnou na 6 až 10 °C. Vát bude mírný vítr západních směrů rychlostí 2 až 6 m/s, večer ale zeslábne.

V úterý bude oblačno až polojasno, ojediněle se vyskytnou přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 4 až 0 °C, přes den pak dosáhnou na 5 až 9 °C. Povane slabý, během dne mírný západní až severozápadní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Ve středu bude oblačno až zataženo, zpočátku místy i polojasno. Od západu se místy vyskytne déšť. Nejnižší noční teploty klesnou na +2 až –2 °C, přes den vyšplhají na 4 až 9 °C. Vát má slabý, během dne mírný jižní až jihozápadní vítr rychlostí 2 až 5 m/s.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragická exploze na dálnici v USA. Letadlo nouzově přistálo a srazilo s autem, ukazuje video

Tagy: