Fritzl poslal mrazivý vzkaz rodině. Bestiální věznitel vlastní dcery prozradil své plány

Josef Fritzl před patnácti lety šokoval svět. Ve sklepě pod svým domem držel 24 let vlastní dceru a tři ze sedmi dětí, které s ní měl. Jedno z dětí zemřelo, Fritzl byl obviněn z jeho vraždy. Nyní si odpykává doživotní trest. V rozhovoru pro britský The Sun ale tvrdí, že jednou bude propuštěn a setká se s rodinou, která mu prý odpustí.

Monstrum. Rakušan Josef Fritzl věznil ve sklepě svého domu 24 let svoji dceru a zplodil s ní sedm dětí. Případ v roce 2008 šokoval celý svět. Tři malé místnosti, sprchový kout, záchod, malý vařič a televize. Stropy jen 170 centimetrů vysoké, žádná okna. V takových podmínkách žila přes dvě desítky let tehdy 42letá Elizabeth. Vypadala ale na šedesát, hrůzou jí zbělaly vlasy.

„Nebyla šance, aby kdokoliv cokoliv slyšel. Vchod byl chráněn elektronicky a byl na tajný kód,“ líčil tehdejší hejtman Hans-Heinz Lenze. Ve sklepě žily i tři děti ve věku pět až 19 let. Nikdy neviděly denní světlo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šokující případ týrání malého Kamila v Polsku: Otčím ho poléval horkou vodou, chlapec zemřel

Věznitel Josef Fritzl byl za únos, znásilňování, zotročování, incest a vraždu odsouzen na doživotí. Z vězení vydal nedávno knihu, ve které se snaží obhájit. Popisuje v ní, jak přišel na to, že svoji dceru uvězní. „Najednou jsem věděl, co musím udělat. Stačilo jen počkat na tu správnou chvíli. Toho nedělního deštivého rána nadešel čas,“ píše ve své publikaci.

Dnes 88letý muž poskytl nedávno z vězení i rozhovor pro britský the Sun. Chce se opět setkat s rodinou. „Rozhodně věřím, že je jednou znovu uvidím,“ uvedl. Fritzl se ve vězení snaží zdravě jíst a cvičit – aby se dožil extrémně vysokého věku. „Chci se dožít 130 let. To je můj plán,“ vzkázal.

Až se prý dostane ven, chce se usmířit se svojí exmanželkou a myslí si, že mu vnoučata odpustí. Podle rakouských úřadů Fritzl zůstane v psychiatrické věznici, protože stále trpí neléčitelnou vážnou duševní chorobou.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Znásilnil matku, sousedku zavraždil. Pražský expolicista ve vězení stráví 28 let, rozhodl soud.

Tagy: