Nebezpečný hroznýš se plazil ulicemi Chodova. Metrového škrtiče museli odchytit strážníci

Strážníci v Chodově na Sokolovsku odchytili metrového hroznýše královského

Chodovem na Sokolovsku se plazil metrový hroznýš

Ulicemi Chodova na Sokolovsku se plazil přibližně metrový hroznýš královský. Odchytili ho tamní strážníci. Zatím není jasné, komu škrtič patří. Na majitele tak čeká v jedné z karlovarských prodejen s chovatelskými potřebami.

Začalo to zavoláním na linku 156. Jeden z obyvatel Chodova si všiml asi metrového hada, který se v tu chvíli plazil po chodníku. Svědek škrtiče vyfotil a fotku pak poslal strážníkům. Ti usoudili, že by se mohlo jednat o hroznýše královského, a tak začala odchytová akce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Seniorka z Polska si z obchodu donesla hada. Vykoukl na ni při krájení celeru

„Protože se po hadovi nikdo nesháněl, zjišťovali strážníci, kam hada umístit. Nakonec byl převezen do Karlových Varů, kde se o něj dočasně postarají v jedné z prodejen pro zvířata,“ uvedl velitel Městské policie Chodov Antonín Kortus.

Hroznýš královský je jeden z nejčastěji chovaných škrtičů u nás. Není jedovatý, přesto může být nebezpečný. „Může nepříjemně kousnout. Ty rány se špatně hojí, jak se člověk lekne a ucukne, tak se rána roztrhne. Hadi mají ve sliznicích vcelku velké zuby zahnuté dovnitř, ty se mohou vylomit a pak v ráně hnisají,“ popsal vedoucí veterinárního oddělení z útulku v Tróji Zbyněk Raniak.

Majitel odchyceného hroznýše se může stále přihlásit, a to na městskou policii v Chodově.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: „Šikana“ policisty na Slovensku. Lidé ho obklíčili, sráželi k zemi a vyhrožovali smrtí

Tagy: