Chraňte svého mazlíčka: Novinka na trhu, kterou budou kočky zbožňovat

Alergie na bleší kousnutí je jedna z nejčastějších reakcí, pokud se zvíře setká s blechou. Ty mohou číhat prakticky všude a klidně je můžete přinést i vy zvenku na podrážce boty. Takže blechu může chytit i kočka, která nechodí ven.

Ve většině případů bleší kousnutí způsobuje zvířeti alergickou reakci a to se pak drbe, často si může kůži rozdrbat až do krve. Může ale nastat i situace, že se zvíře drbat nebude a přesto blechu bude mít. Prozradíme vám zaručený trik, jak poznáte, že má kočka blechy.

„Ideální je vzít papírový kapesník a lehce ho navlhčit, pak přejet zvířeti po srsti. Pokud se na ubrousku objeví červené skvrnky, zvíře má blechy. Je to bleší trus (natrávená krev),“ popisuje jednoduchý trik na blechy veterinářka Martina Načeradská.

Protože mají zvířata vyšší tělesnou teplotu než lidé, bývají jejím oblíbenějším hostitelem, ale to neznamená, že na vás blecha neskočí. Teď je však ochrana pro vaše mazlíčky jednodušší než kdy předtím. Už kočku doma nemusíte stresovat pipetkou nebo tím, že jí budete nasazovat obojek. Jedná se o formu žvýkacích tablet, které jsou chutné stejně jako pamlsky a jejich podání kočičku nijak nestresuje. Novinka AdTab tablety má navíc vanilkovou příchuť a tu kočky milují. Působí celý měsíc a nástup je po 12 hodinách od podání. A dobrá zpráva pro vás? Jsou bez předpisu, takže je pohodlně koupíte v lékárnách i na jejich e-shopech.

Pokud vaše kočička má blechy, myslete na to, že jsou zaručeně i v prostředí, kde se pohybuje. Je tedy nutné vyprat pelíšek, deky, vysát koberce a ideálně, pokud s vámi zvíře cestuje autem, vysát i potahy auta. Ideálním pomocníkem pro hubení blech v prostředí je sprej Bolfo, který aplikujete na povrchy i textilie velmi jednoduše. Navíc ho můžete použít i na samotné zvíře.

Přijít do kontaktu s blechou není nic příjemného pro zvíře ani člověka a jeho domácnost, proto dbejte na prevenci.

Upozornění

AdTab žvýkací tablety pro kočky jsou veterinární léčivý přípravek. Pečlivě čtěte příbalovou informaci. AdTab, Elanco logo - šikmý pruh jsou obchodní značky ve vlastnictví společnosti Elanco nebo jejích obchodních poboček. Email: veterina_cz@elancoah.com ©2024 Elanco PM-CZ-24-0018

Tagy:
kočka tablet klíště blechy Elanco antiparazitika AdTab bolfo sprej