Chtěl oloupit pejskaře. Vytáhl zbraň, rozplakal se a utekl a nakonec se sám udal

Muž přepadl pejskaře s pistolí v ruce.

Lupič se rozplakal a utekl

Zvláštní přepadení zažil muž venčící svého psa v nočních hodinách 25. listopadu v pražských Holešovicích. Lupič na něj vytáhl zbraň a požadoval peníze, nakonec ale s pláčem utekl. Nakonec se 15. prosince sám přihlásil na policii několik hodin poté, co požádala veřejnost o spolupráci při pátrání.

„Několik hodin po zveřejnění pátrací relace se podezřelý muž sám dostavil na policejní služebnu, kde bude k celému případu vyslechnut,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský. Muži hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Přepadení se odehrálo v Osadní ulici kolem druhé hodiny ráno. „K pejskaři, který venčil svého labradora, znenadání přistoupil neznámý muž. Nečekaně na něj namířil krátkou střelnou zbraň a požadoval hotovost. Přepadený však u sebe peníze ani jiné cennosti neměl a muži tak nemohl vyhovět. Následně mezi oběma proběhl krátký rozhovor, během kterého se ‚loupežník‘ rozplakal a s omluvou z místa události utekl,“ popsal incident Rybanský.

Kriminalisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je podezřelý viděn při nákupu na nedaleké čerpací stanici a také jeho další pohyb. Pravděpodobně si zavolal neoznačené vozidlo taxi, ve kterém odjel neznámo kam.

Tagy: