Chvíle hrůzy na Černém Mostě: Ozbrojený muž požadoval po pokladní peníze

Do zavíračky prodejny jednoho obchodního řetězce s potravinami na Černém Mostě v Praze chybělo už jen pár desítek minut. V sobotu večer se ale právě v tu chvíli chystal muž v bílé bundě rychle zbohatnout. Začal pokladní ohrožovat nožem, jenže ho vyděsil její křik a z místa rychle utekl. Policie ho dopadla zanedlouho, protože nechtěl odejít domů s prázdnou a vydal se kousek dál vykrádat auta.

U pokladny muž v bílé bundě požádal o tašku. Hned poté vytáhl na pokladní nůž a požadoval vydání finanční hotovosti. Jakmile ale žena uviděla zbraň, začala volat o pomoc. To lupiče vyděsilo a z obchodního centra utekl.

Policejní operační důstojník ihned vyslal všechny dostupné hlídky do terénu pátrat po podezřelém. Jedna z nich se vydala do obchodu, aby získala popis pachatele.

Krátce poté policisté dostali na tísňovou linku oznámení, že po nedaleké ulici Generála Janouška chodí muž, který nahlíží do aut. Přihlížejícím se zdálo, že si nějaké vybírá, aby ho vykradl. Neúspěšný lupič z obchodu si nejspíš nechtěl připustit, že když mu nevyšel jeden trestný čin, zůstane bez peněz. Tím ale policistům usnadnil práci a ti ho rychle dopadli.

Po zadržení se muž ke všem činům přiznal a za loupež mu hrozí až deset let za mřížemi. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vazby.

Tagy: