Děsivé detaily úmrtí zpěváka Imricha. Zemřel v místě, kde spáchala sebevraždu Bartošová

Zpěvák skupiny Abraxas Miroslav Imrich

Zpěvák Miroslav Imrich zemřel na kolejích poblíž Uhříněvsi

Hudební svět o víkendu zasáhla smutná zpráva. Na facebookovém profilu zpěváka kapely Abraxas nebo skupiny Tango Miroslava Imricha se objevila informace o jeho úmrtí. Web Headliner nejprve informoval, že hudebník zemřel v nemocnici ve věku 71 let. Později ale vyšlo najevo, že ho policisté našli mrtvého na železniční trati v pražské Uhříněvsi. Právě v těchto místech spáchala 29. dubna 2014 sebevraždu Iveta Bartošová.

Zpěvák Miroslav Imrich byl původně hospitalizován v jedné z pražských nemocnic, odkud ale odešel. Policisté po něm proto v pátek večer vyhlásili pátrání. „Do pátrací akce po 71letém pacientovi, který odešel z nemocnice, byly nasazeny desítky policistů, povolán byl také vrtulník s termovizí,“ řekl webu Novinky.cz policejní mluvčí Richard Hrdina.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Génius a ikona, říkají hvězdy po premiéře filmu o Petru Jandovi. Zpěvák odhalil pár tajemství

Muže bez známek života vypátral policejní vrtulník na železniční trati mezi pražskou Uhříněvsí a Kolovraty u rybníka Velká Vodice. Právě nedaleko tohoto místa spáchala sebevraždu zpěvačka Iveta Bartošová, od jejíž smrti uplynulo 29. dubna už 10 let.

Bartošová si měla lehnout do kolejiště v blízkosti železničního přejezdu v ulici U Starého mlýna těsně před projíždějící osobní vlak. Strojvedoucímu se podařilo zastavit přibližně až 200 metrů od místa nehody, informoval tehdy web iDnes.cz.

O úmrtí Miroslava Imricha se píše na jeho facebookovém profilu: „S velkou lítostí vám musíme oznámit, že Míra Imrich tento víkend navždy opustil obyčejnej svět.“ Nad jeho úmrtím truchlí i jeho fanoušci a kamarádi.

„Dnes přišla moc smutná zpráva – odešel do hudebního nebe skvělý muzikant, zpěvák, klávesák a hlavně šoumen Miroslav Imrich, frontman kapel Tango a Abraxas. Každoroční hudební show s ním a jeho kapelou Tango na Zahradě u Sosny už tak neproběhne. Moc mě Mirkův odchod mrzí a upřímnou soustrast všem pozůstalým a hudebním přátelům,“ napsal na Facebooku začínající hudební skladatel Petr Škaroupka.

„V roce 2009 měl můj syn maturák. Předtančení, stužkování, dojetí a tak. A pak tam přišla kapela, takoví starší chlápci (s mladou a hezkou bubenicí) a začali hrát a mě to bylo povědomé a tak jsem se šel podívat k podiu a vidím takového rtuťovitého zpěváka s obarveným zbytkem vlasů a v ohozu, který jsem nosil, nebo se o to snažil, na gymplu před pětadvaceti lety (tedy teď už čtyřiceti), a on to byl Miroslav Imrich a jeho skupina Tango, na kterou jsem mezitím úplně zapomněl, a já tam stál a byl jsem dojatej a jako bych se vrátil do svého maturáku, na kterém bych si Míru Imricha velmi přál, protože jsme někdy tak kolem roku 1983 nebo 1984 všichni trochu chtěli vypadat jako on. A teď čtu, že tedy tento cool přízrak z mládí umřel,“ napsal jeden z jeho fanoušků na Facebooku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bylo toho moc. David Koller promluvil o odchodu z Lucie i plánech do budoucna

Tagy: