Do domu útočníka z filozofické fakulty se někdo vloupal. Nešlo o první pokus

Nastražené výbušné zařízení mohlo v domě v Hostouni ohrozit na životě i další lidi.

Reportér živě z Houstouně

Do domu v Hostouni na Kladensku, kde žil útočník z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, se někdo vloupal, informoval web Novinky.cz. Podle policie se o totéž někdo pokusil už v minulém týdnu, tehdy však neúspěšně. Dům je nyní preventivně střežen.

„Mohu potvrdit, že jsme v závěru roku 2023 přijali oznámení o dvou případech vloupání do jednoho rodinného domu v Hostouni na Kladensku, a to ve dnech 25. a 29. prosince 2023, přičemž jedno vloupání bylo dokonané, druhé ve stadiu pokusu,“ sdělila CNN Prima NEWS policejní mluvčí Michaela Richterová s tím, že policie se případy nadále zabývá. Podle webu Novinky.cz jde o dům, v němž bydlel útočník z filozofické fakulty.

ČTĚTE TAKÉ: Smutná zpráva na Nový rok: V Bílině zemřelo dítě. Pomoci mu nedokázali, zasahoval i vrtulník

V obou případech zahájila policie úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Mluvčí navíc doplnila, že z 1. ledna 2024 eviduje policie i další případ vloupání do jiného rodinného domu, rovněž v obci Hostouň.

„S ohledem na vyhodnocení této situace jsme tedy i přijali dočasná preventivní opatření, která spočívají ve zvýšeném dohledu a monitoringu policejních hlídek v dané obci,“ uvedla Richterová. Bližší informace k loupeži však nemohla kvůli probíhajícímu vyšetřování sdělit.

Policisté reportérovi CNN Prima NEWS však potvrdili, že pachatel z domu zřejmě něco odnesl. Daná věc ale neměla nijak souviset s případem masové vraždy na filozofické fakultě ani dalšími vraždami. Co přesně bylo odcizeno, policie nespecifikovala a zatím nebyla vyčíslena ani škoda, která vloupáním vznikla.

V domě žil student, který 21. prosince na filozofické fakultě vzal život 14 lidem a další zranil. Ještě před hrůzným činem v Praze ale v domě zavraždil svého otce. V dopise na rozloučenou se navíc přiznal k vraždám v Klánovickém lese, kde byl zavražděn muž a jeho dvouměsíční dcera.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Fakultu rituálně očistíme od zla. Krizový štáb Univerzity Karlovy řešil zvýšení bezpečnosti

Tagy:
policie vloupání Univerzita Karlova Praha Policie České republiky Filozofická fakulta Univerzity Karlovy Klánovický les okres Kladno Hostouň