Nebezpečný pavouk kousl malou dívku, následky byly děsivé. Chtělo se mi křičet, popsala matka

Celé tělo jí pokryla vyrážka a nemohla chodit. Pětiletou holčičku z Hampshiru pokousala snovačka ostrovní, nejnebezpečnější pavouk v Británii. Jed falešné vdovy, jak se snovačce na ostrovech přezdívá, může být pro člověka i smrtelný. O případu napsal britský deník The Mirror.

Když se na dívce objevily první stopy vyrážky, její rodiče si mysleli, že jde o alergickou reakci. Podali jí proto antihistaminika. Navzdory tomu se její stav nelepšil. „Probudila jsem se ve tři hodiny ráno. Rozsvítila jsem světlo a málem jsem se při pohledu na její zubožený obličej rozkřičela. Podivnou vyrážku měla od hlavy až k patě,“ vylíčila chvíle zděšení dívčina matka Genna Huntová pro The Mirror.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická smrt: Lev zabil svého ošetřovatele. Muž se o něj staral od jeho narození

Zhruba po 24 hodinách se svědivá vyrážka rozšířila i do vlasů a k prstům na nohách. Holčičku navíc rozbolely nohy, kvůli bolesti kotníku už ani nezvládala chodit. Rodiče s ní proto zamířili do lékárny, kde odhalili, že příčinou problémů je kousnutí nebezpečným pavoukem. Později to potvrdil i lékař. „Řekl, že se s mnoha takovými případy nesetkal,“ dodala Huntová.

Kdy a kde ke kousnutí došlo, rodiče ani dívka nevědí. Vyrážka po čtyřech dnech zmizela. Pavoučí kousnutí zanechalo pouze šrám na dětské duši. Holčička je totiž podle rodičů zklamaná, že jí nepřineslo superschopnosti jako Spider-Manovi, napsal web deníku Metro.

Ačkoliv se v Česku také vyskytuje pavouk s přezdívkou „falešná vdova“, není důvod k obavám. V tuzemsku tak označujeme snovačku domácí (Steatoda grossa), která pro člověka není nebezpečná, i když jsou se snovačkou ostrovní (Steatoda nobilis) příbuzné a její kousnutí může být velmi bolestivé.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nebezpečné sršně asijské se znovu ukázaly v Česku. Objevily se při vykládce kamionu z Francie

Tagy: