Hrůzný nález v Českém Švýcarsku, v lese leželo lidské tělo. Policie nařídila soudní pitvu

Kriminalisté od pondělního odpoledne zasahují u děsivého nálezu v Národním parku České Švýcarsko na Děčínsku. V lesním porostu objevili mrtvolu člověka. Okolnosti jeho smrti zatím nejsou známé, k jejich objasnění byla nařízena pitva.

„Policisté zasahují v katastru obce Hřensko nedaleko státní hranice v souvislosti s nálezem mrtvé osoby v lese. Na místě je výjezdová skupina, která provádí prvotní úkony,“ sdělila CNN Prima NEWS mluvčí policie Miroslava Glogovská.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Detaily tragédie v Čachticích: Zbloudilá kulka zabila mladou matku, vyšla z pušky expolicisty

Tělo bez známek života leželo podle informací CNN Prima NEWS ve stráni pod skálou, zhruba sto metrů od silnice. Zatím není zřejmé, jestli šlo o horolezce, houbaře nebo o náhodného turistu. Policie neupřesnila ani jeho státní příslušnost.

„K objasnění příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva,“ doplnila Glogovská. Ta má vyloučit i to, že se na smrti člověka nepodílel někdo další.

V historii nejde o první případ nálezu mrtvého člověka v tamních lesích. Na Vánoce v roce 2012 objevil dobrovolný hasič v jeskyni nedaleko Pravčické brány mrtvolu asi 65letého muže. V roce 1987 zase ve skalách v Hřensku vyhasly tři mladé životy trampů. Policie tehdy případ uzavřela s tím, že příčinou smrti byl zásah kulovým bleskem. Dodnes se ale spekuluje o tom, že se mladí trampové, dva muži a jedna dívka, stali obětí vraždy pohraničníků. Jejich těla totiž byla svázaná, zahrabaná v hlíně a zakrytá větvemi.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Policie o pachateli vraždy v Dolním Dvořišti: Má na svědomí i krádeže a žhářství

Tagy:
les policie smrt tělo mrtvola Hřensko okres Děčín Národní park České Švýcarsko