Legenda UFC Coleman bojuje o život. Vběhl do hořícího domu, aby zachránil rodiče a psa

Hrdinský kousek zřejmě stál zdraví bývalou hvězdu smíšených bojových umění UFC Marka Colemana. Během požáru, který v úterý zachvátil jejich dům v Ohiu, z plamenů vynesl oba své rodiče. Pokus o záchranu psa mu však byl osudný. Bývalý hvězdný bojovník nyní bojuje o život v nemocnici. Píše o tom americká CNN.

Colemanova dcera Morgan na sociální síti Instagram napsala, že její otec opakovaně vbíhal do hořícího domu, než se mu podařilo vynést oba své rodiče a zachránit jim život. Následně se z plamenů pokusil odnést také psa Hammera, informuje CNN.

ČTĚTE TAKÉ: Ze založení požáru v Luhačovicích viní tři kočky. Hasiči řekli, jak zvířata mohla postupovat

Dcera bývalého zápasníka pro CNN dodala, že její otec byl letecky přepraven do nemocnice, kde „v současné době po tomto hrdinském činu bojuje o život“. Uvedla také, že Hammer navzdory Colemanově snaze zemřel.

„Náš otec byl vždy naším hrdinou a znamená pro nás celý svět. Je a vždy bude bojovníkem. Je nejsilnější a nejstatečnější muž, jakého znám. Prosím, pokračujte v modlitbách za něj a naši rodinu v tomto nesmírně těžkém období,“ dodala Morgan na Instagramu.

Jonathan Snowden, autor knih o zápasnících MMA, zveřejnil na sociální síti X fotografii Colemana připojeného k ventilátoru v nemocnici. „Jestli někdo dokáže porazit samotnou smrt, je to Mark,“ napsal s tím, že byl blízko k vytvoření knihy o Colemanovi.

Coleman je považován za jednoho z nejvlivnějších bojovníků v historii UFC, neboť se stal vůbec prvním šampionem UFC v těžké váze. V roce 2008 byl uveden do Síně slávy UFC. Předtím, než se začal věnovat MMA, zaujal jako amatérský zápasník. V roce 1988 Coleman vyhrál mistrovství NCAA ve státě Ohio a v roce 1992 se zúčastnil letních olympijských her ve španělské Barceloně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Promotér Ondřej Novotný se pro CNN Prima NEWS rozpovídal o dalších plánech Oktagonu

Tagy: