Vdovec Josef Abrhám je ze smrti Libuše Šafránkové zdrcen. Kolegové o něj mají strach

Libuše Šafránková a Josef Abrahám během natáčení filmu Všichni moji blízcí

Manželka Libuše Šafránková byla pro Josefa Abrháma vším. Jejich lásku a harmonické soužití jim kdekdo záviděl. Byli na sebe tak citově závislí, že jeden bez druhého dokonce odmítali i hrát. Herečtí kolegové se proto obávají, co odchod milované ženy s Abrhámem udělá...

Josef Abrhám se s Libuší Šafránkovou seznámil během divadelního angažmá v Činoherním klubu. První rok se sice jenom míjeli a neúčinkovali společně v žádném představení, ale už tehdy o sobě moc dobře věděli. Libuše se tajně chodila dívat na představení, v nichž hrával, on zase na ta její. Ještě když spolu účinkovali v první společné inscenaci Poprask na laguně, vykali si.

Po třech letech randění se vzali, obřad se konal v kostele a zanedlouho se jim narodil syn Josef. Manželský herecký pár, který by letos oslavil 45 společných let, tedy safírovou svatbu, se stal pro lidi jedním z nejmilovanějších. Byli symbolem čisté lásky, porozumění a dokonalé harmonie. A nechtěli být ani minutu bez sebe. V posledním období bývalo pravidlem, že herecké nabídky přijímali jen tehdy, pokud v tom bude hrát i ten druhý.

Dojemně a s neskutečnou starostlivostí o sebe navzájem pečovali, když oba čelili vážným zdravotním problémům. Libuše byla Josefovi obrovskou oporou v době, kdy se léčil s nemocným srdcem, on zase jí, když bojovala s rakovinou plic. Jejich přátelé z herecké branže naznačují, že tím psychicky silnějším a odolnějším byla Šafránková. I proto se obávají, jak její ochod s Abrhámem zamává.

„Pepa je hrozně hodný a citlivý kluk. Bojím se o něj. Byl na Libušku strašně fixovaný. Ti dva byli dokonalý pár. Patřili k sobě. Měli oči jeden pro druhého. Bude muset najít nový důvod pro co žít. Když mně zemřela moje žena Hanička, nejvíce ze všeho mi pomohla práce. Člověk alespoň na chvíli vytěsní z hlavy černé myšlenky a chmury,“ prohlásil herec Jiří Krampol.

Podle herce Jana Kačera hrozí, že se vdovec Josef Abrhám uzavře ještě více do sebe. „Přednedávnem jsem mu volal a nezvedl mi telefon. Vždycky mi přitom hned volal nazpátek. Měl jsem o něj velký strach a mám,“ uvedl herec.

Kromě nemocného srdce Abrhám trpí poruchou termoregulace, což je nemoc, kdy dotyčný necítí teplo, je mu stále zima, má studené končetiny a nezahřeje se.

Snad mu v nejbolestivějších dnech života pomůže rodina. Milující syn Josef a dospívající vnoučata, čtrnáctiletý Pepíček a dvanáctiletý Antonín, kteří už začínají úspěšně prorážet ve filmovém byznysu. Točí vlastní animované i hrané snímky a sbírají za ně jednu cenu za druhou.

Připomeňte si některé z jejích slavných filmových rolí: Báječná léta pod psa nebo Jak utopit Dr. Mráčka aneb konec vodníků v Čechách.

Tagy: