Skočil a zemřel. Muži se při bungee jumpingu zastavilo srdce, vše bezmocně sledovala rodina

Hon za adrenalinovým zážitkem se v Chile během okamžiku proměnil v horor s fatálním koncem. Třiadvacetiletý mladík dostal infarkt při seskoku do kaňonu za pomocí bungee jumpingu. Celou tragédii před sebou navíc sledovala bezmocná rodina. O případu informovala zahraniční média. V poslední době se nejednalo zdaleka o ojedinělý případ.

Mladík se spustil během adrenalinové výzvy do kaňonu Cajón del Maipo poblíž Santiaga v Chile po hlavě s nohami uvázanými na laně, jenomže ve vzduchu dostal infarkt. Před zraky svých blízkých následně na jeřábu zůstalo jeho houpající se bezvládné tělo. Srdce mu vypovědělo službu krátce poté, co se odrazil ke skoku z plošiny, popsal nehodu britský The Mirror.

ČTĚTE TAKÉ: Zaslechla signál a skočila. Mladá dívka zemřela při bungee jumpingu ještě ve vzduchu

Třiadvacetiletý odvážlivec, který podle Daily Mailu pocházel z města Talca, se soutěže zúčastnil společně s matkou a sestrou, které všemu přihlížely. Když se k němu dostali záchranáři, bylo pozdě a mohli konstatovat jen úmrtí. Nyní je na vyšetřovatelích zjistit, zda oběť adrenalinové zábavy měla zdravotní problémy již dříve, nebo šlo o náhlou indispozici.

Zdá se, že je bungee jumping velmi nebezpečnou zábavou. Například před rokem utrpěl v Brazílii velmi vážná zranění při podobném pokusu o dobrodružství 22letý muž, který takto slavil svůj rozvod. Na rozdíl od případu v Chile ale přežil, i když s trvalými následky. Po přetržení lana sletěl z výšky 21 metrů. „Po rozvodu jsem si chtěl užívat života všemi možnými způsoby. Dělal jsem spoustu šílených věcí. Vůbec jsem si nevážil svého života," dodal.

Tragédie se nevyhýbala ani největšímu bungee skoku na světě. Šestapadesátiletému japonskému turistovi se na konci minulého roku stalo osudným jeho odhodlání skočit z výšky 233 metrů, což nabízí televizní věž Macau Tower. Po dlouhém volném pádu, kdy je člověk v celotělovém lezeckém postroji připevněný elastickým lanem, si stěžoval na problémy s dýcháním a následně omdlel. V nemocnici se ho nepodařilo zachránit.

Děsivá scéna se před časem odehrála také v Thajsku, turistovi se při bungee jumpingu přetrhlo lano:

Tagy:
Brazílie Chile Daily Mail bungee jumping soutěska Daily Mirror Santiago Macao Talca Bungi Cajón del Maipo