Chtěl sledovanost, bojoval o život. Influencer visel z mostu 200 metrů nad zemí a nemohl zpátky

Most Forest Hill v kalifornském městě Auburn

Nebezpečný kousek youtubera se zvrhl

Kvůli videím na internetu jsou někteří lidé ochotni riskovat i vlastní život. Mladý americký influencer se v Kalifornii nechal kamarádem natáčet, když visel z vysokého mostu. Nejdříve si pobyt na laně zhruba ve dvousetmetrové výšce nad údolím užíval. Problém ale nastal, když se mu nedařilo dostat se zpátky na konstrukci objektu. Na místě museli zasahovat jak hasiči, tak horská služba.

Na záchranáře v Auburnu v americké Kalifornii čekal velmi zvláštní výjezd. Když dorazili na ohlášené místo, nestačili se divit. Na spodní části mostu Forest Hill visel na laně 19letý mladík, zatímco ho natáčel jeho 17letý kamarád. „Jde tu o první takový případ záchrany života za posledních 30 let,“ sdělil médiím velitel místní hasičské jednotky Cal Fire Nolan Hale.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zastřelil děti i rodiče. Pachatel hrůzného masakru neušetřil ani psy, americké policii uniká

Teenageři nejdříve sešplhali na spodní část mostu, který je podle některých místních umístěn velmi vysoko. Pomocí lan a horolezeckého postroje následně vytvořili provizorní sedačku. Vše šlo podle plánu, dokud se nesnažil mladý kaskadér na laně vytáhnout zpět. Po chvíli marného snažení proto zavolal jeho kamarád pomoc.

„Když někdo visí 700 stop nad řekou, jde o vysoce rizikovou operaci s vertikální záchranou na laně,“ vysvětlil velitel zasahující jednotky. Záchranáři se museli slanit dolů, aby teenagera vyprostili z nebezpečné pozice. Na místě zasahovalo hned několik jednotek, mezi nimiž byli jak hasiči, tak členové horské služby.

„Nepostupujeme nijak zkratkovitě. Je to pomalé, systematické a přesné,“ popsal Hale další fáze zásahu. Záchranná akce trvala zhruba dvě hodiny. „Jakmile jsme ho dostali zpátky na lávku, byl dost otřesený,“ dodal velitel.

Podle záchranářů jsou jakékoli kaskadérské kousky na mostě zakázané, včetně populárního bungee a base jumpingu. „Nakonec to dopadlo tak, že ty děti jsou naživu, a to mě nesmírně těší, řekla Maureen Meehanová, která v okrese El Dorado bydlí.

Video, které málem stálo mladého kaskadéra život, mají nyní u sebe policisté. Aby tím neposkytovali návod dalším odvážlivcům, rozhodli se ho prozatím raději nezveřejnit.

Ulice plní bezvládné zombie. Drogová krize v USA se vymyká kontrole. Podívejte se v přiložené reportáži:

Tagy: