Přijela vyzvednout balíček, senior ji zastřelil. Konflikt v USA zachytila kamera

Senior z Ohia zastřelil řidičku Uberu, která přijela vyzvednout balíček. Mylně se domníval, že spolupracuje s podvodníkem. Nyní mu hrozí až doživotí. O případu informoval web CNN.

Jedenaosmdesátiletý William Brock je obviněný z vraždy poté, co na konci března zastřelil Lolethu Hallovou před svým domem v Charlestonu. Ta si myslela, že vyzvedává balíček z jeho domu. Oba se zřejmě stali oběťmi podvodných telefonátů. Brock sám zavolal na tísňovou linku a přivolal pomoc, popsal web CNN.

Úřad šerifa uvedl, že Hallová nebyla ozbrojená a Brockovi nevyhrožovala ani ho nenapadla. Opakovaně se jen ptala na balíček. Senior i přes to na Hallovou mířil zbraní a dožadoval se totožnosti lidí, kteří mu volali. Ženě sebral telefon a odmítl ji pustit. Když se Hallová pokusila vrátit do svého vozidla, Brock ji postřelil a došlo k potyčce u dveří vozidla. Muž pak ještě dvakrát zmáčkl spoušť, než zavolal na tísňovou linku, informoval zpravodajský web CBS News.

ČTĚTE TAKÉ: Usmrtil tři lidi, chystal i masakr v pražském metru. Po dopadení si „lesní vrah“ vzal život

Vyšetřovatelé zjistili, že Brock před neštěstím obdržel podvodný telefonát týkající se uvězněného příbuzného. Neznámý muž mu řekl, že musí zaplatit 12 000 dolarů, aby dostal zajatého synovce, jinak je oba zabije.

Stejný volající nebo jeho komplic si podle vyšetřovatelů později najal Hallovou pomocí aplikace Uber. Měla vyzvednout balíček ze seniorova bydliště. Řidička nevěděla, že mu těsně před jejím příjezdem někdo vyhrožoval. Podvodník žádal od Brocka převedení peněz. V momentě, kdy odmítl, začal vyhrožovat jemu i jeho rodině.

Brockovi za vraždu hrozí 15 let odnětí svobody až doživotí, protože policie neviděla, že by Hallová během setkání představovala aktivní hrozbu. Úředníci zvažují další obvinění. Muž svou vinu nepřiznal a kauce byla stanovena na 200 000 dolarů. Úřady po podvodnících stále pátrají. Stejně tak varují a lpí na opatrnosti občanů ohledně subjektů, které je nečekaně kontaktují a jakýmkoliv způsobem žádají o peníze.

Společnost Uber popsala situaci jako hrozivou tragédii a nabízí veškerou podporu rodině a blízkým zavražděné. Zároveň zrušila účet osoby, která si vůz do Brockova domu objednala.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Brutální vražda Poláka před zraky jeho syna

Tagy:
vražda střelba podvod Ohio Uber telefonní hovor William Emerson Brock