Drsné záběry: Řidič v osobním autě „vlétl“ mezi zasahující hasiče, vyvázli zázrakem

Bezohledný řidič narazil do cisterny hasičů.

Řidič narazil do cisterny hasičů

Zběsilá jízda, která mohla skončit tragicky. Řidič na Karlovarsku nerespektoval kyvadlový provoz u nehody a ve vysoké rychlosti se vřítil mezi zasahující hasiče. Dva málem smetl, oba se zachránili na poslední chvíli. Celou událost natočily kamery. O případu informovali hasiči na svém webu, kde zveřejnili i záběry.

Incident se odehrál v srpnu na silnici I/13 u Stráže nad Ohří poté, co na projíždějící osobní auto spadl strom. Na místě zasahovali hasiči, kteří strom rozřezali a vozovku uklízeli. Provoz fungoval kyvadlově, kvůli čemuž se tvořily krátké kolony. Na místě stála služební vozidla policie a hasičů. Všechna měla zapnuté výstražné majáky.

ČTĚTE TAKÉ: Křik dětí a převrácený autobus se 70 lidmi. Po nehodě v Británii zasahovaly desítky záchranářů

„V jeden okamžik dojelo ke koloně další osobní auto, které ale nezastavilo. Kolonu předjelo a dál pokračovalo v rychlé jízdě. Nejprve zezadu narazilo do cisterny hasičů, následně do svodidel a poté ještě do vozidla policie. V posledním okamžiku stihli dva hasiči uskočit a nehoda tak skončila jen lehkým zraněním jednoho zasahujícího hasiče,“ popsali hasiči na svém webu s tím, že se zveřejněním záběrů čekali až do ukončení vyšetřování policií.

Podle hasičů se nejedná o ojedinělý případ. Apelují proto na řidiče, aby respektovali veškeré pokyny záchranných složek. „Postavení zásahové techniky na místě události má svá pravidla. Jedním z důvodů je i bezpečnost zasahujících. Velká hasičská technika tak slouží jako bariéra, která má chránit všechny zasahující přímo v prostoru záchrany právě před dalšími přijíždějícími,“ uvedli.

Kvůli bezpečnosti své i dalších účastníků provozu proto budou zřejmě hasiči častěji přistupovat k celkovým uzavírkám silnic, a to po celou dobu zásahu. „Na řidičích pak je, aby dodržovali maximální opatrnost a především byli trpěliví. Zpoždění se nemůže vyrovnat riziku, že během zásahu na silnicích, kde je velmi málo prostoru pro bezpečný pohyb, dojde k jakémukoliv dalšímu zranění,“ doplnili.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Autobus plný mladých fotbalistů pohltily plameny. Katastrofa, líčí klub z Jesenicka

Tagy: