Starosta Milána vyhlásil válku zmrzlině, píše italský tisk. Večer si ji na ulici nekoupíte

Pouliční stánek se zmrzlinou v Itálii

Milán zakáže noční prodej jídla a nápojů

Vedení Milána na severu Itálie ve snaze umírnit noční život ve městě zakáže během léta prodej jídla a nápojů po půlnoci. Pro pouliční stánky radnice stanovila zavírací hodinu dokonce na 20:00. Zákaz se vztahuje i na typicky italskou pochoutku – zmrzlinu, což u veřejnosti vyvolalo rozhořčení, napsala agentura APA. Zákaz má platit od 17. května do 4. listopadu.

Podle nových nařízení musí restaurace s venkovním posezením v nejvyhledávanějších turistických čtvrtích zavřít nejpozději půl hodiny po půlnoci. O víkendech a svátcích bude otevírací doba prodloužena o hodinu. Radnice doufá, že se tak turisté nebudou shromažďovat v ulicích města a rušit noční klid.

OBRAZEM: Skrytý ráj se odhaluje světu. Poznejte „ptačí oceán“ či surrealistické zahrady

„Šílenství: milánský starosta vyhlásil válku zmrzlině“, zní titulek deníku Il Giornale, který si stěžuje, že by starosta Giuseppe Sala měl raději řešit růst životních nákladů, a ne bránit lidem v normální zábavě.

Majitelé milánských podniků jsou přesvědčení, že jim kvůli novému omezení ubyde zákazníků a starousedlíkům to stejně klid ani zlepšení zdraví nepřinese.

Milán, kdysi známý spíše jako šedá průmyslová metropole, zažívá již delší dobu turistický boom. Město s 1,5 milionu obyvatel boduje vitalitou jako italské hlavní město módy, životního stylu a financí.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nejoblíbenější destinací Čechů bylo Chorvatsko, lákala i exotika. Kam lze nově létat přímo?

Tagy:
Itálie zmrzlina Milán Il Giornale Giuseppe Sala