Čelní srážka aut u Doks: Zemřel řidič, tři děti jsou těžce zraněné. Zasahovaly vrtulníky

Při čelním střetu dvou vozidel nedaleko Doks na Českolipsku zemřel ve čtvrtek pozdě večer řidič dodávky a pět lidí utrpělo těžká zranění. Mezi nimi jsou tři děti. Záchranáři zraněné děti dvěma vrtulníky přepravili na traumacentra dvou pražských nemocnic, řekla regionální mluvčí policie Ivana Baláková. O pomoc při vyšetřování nehody žádá policie veřejnost.

Tragická nehoda se stala kolem 22:30 na silnici I/38 u Obory. „Podle svědků dvacetiletý řidič v osobním autě vjel vysokou rychlostí do pravotočivé zatáčky, neudržel se při tom u pravé krajnice a vjel do protisměru, kde se čelně střetl s dodávkovým vozidlem, ve kterém cestovala pětičlenná rodina,“ řekla Baláková.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická smrt „nejkrásnější ruské motorkářky“. Slavná influencerka zahynula pod koly kamionu

Řidič dodávky svým zraněním podlehl na místě nehody. „Jeho manželku s těžkým zraněním převezla zdravotnická záchranná služba sanitkou do nemocnice v Liberci. Jejich tři děti ve velmi vážném stavu zdravotníci transportovali dvěma vrtulníky do dvou pražských nemocnic na traumacentra,“ dodala mluvčí policie. Vrtulníkem přepravili záchranáři i těžce zraněného mladého řidiče z osobního auta, a to na traumacentrum liberecké nemocnice.

Okolnosti srážky dvou aut zjišťují kriminalisté. „Při objasňování tragické nehody nám pomohou nejenom informace od jejích přímých svědků, ale také od řidičů, kteří zaregistrovali pohyb osobního vozidla tovární značky Volkswagen Passat bílé barvy po silnici I/38 od Mladé Boleslavi do Obory u Doks od včerejší (čtvrteční) 22:00 do 22:35. V této souvislosti uvítáme záznamy z palubních kamer,“ uvedla Baláková. Policisty lze kontaktovat prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158.

Kromě záchranářů a policistů byli u nehody i hasiči. Na síti X uvedli, že na místě zasahovali skoro sedm hodin. Pomocí hydraulického zařízení vyprostili dvě osoby, pomáhali při ošetřování zraněných, provedli protipožární opatření i následný úklid komunikace.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Tajně natáčel kolegy i děti ve sprše. Policista od Komorouse pak pracoval ve škole

Tagy:
nehoda společnost dopravní nehoda autonehoda okres Česká Lípa katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události silniční nehoda