V centru Pardubic se pohyboval zakuklenec s puškou. Policie okamžitě zasáhla

Pardubická policie

Policie zadržela muže s puškou v centru Pardubic

V centru Pardubic se ve čtvrtek pohyboval muž s puškou AR 15 a kuklou na hlavě. Policie proti němu okamžitě zasáhla a za použití donucovacích prostředků zajistila. Později zjistila, že měl u sebe pouze airsoftovou maketu. Informovala o tom na svém profilu na sociální síti X (dříve Twitter).

Muž se pohyboval ve čtvrtek odpoledne v centru Pardubic s kuklou na hlavě a zbraní, kterou prvně policie popsala jako pušku typu AR 15. Muže policie ihned zadržela, jak oznámila na sociální síti X (dříve Twitter).

Později se pod příspěvkem policie objevilo několik komentářů, které upozorňovaly na fakt, že jde pouze o maketu. Reakci přidal i bývalý mluvčí armády, plukovník Ivo Zelinka. „V dnešní zjitřené době by nebylo od věci dát zprávě kontext. Zejména na sociálních sítích,“ napsal. Na fotce zbraně poukázal na viditelný symbol pro airsoftovou zbraň.

ČTĚTE VÍC: Drama na Praze 9. Muž měl zaútočit sekerou na ženu, pátrá po něm policejní vrtulník

Policie později potvrdila na sociálních sítích, že se skutečně jednalo o zdařilou maketu. I držitelé těchto zbraní jsou ze zákona nuceni nosit ji skrytě, což dotyčný nedodržel.

Tagy: