Policie hledala podezřelého z vraždy v Jevíčku v okolí Brněnské přehrady. Měl mít poraněnou ruku

Policisté vyšetřují násilné úmrtí ženy v Jevíčku, hledají 34letého muže

Násilné úmrtí v Jevíčku

Desítky policistů v terénu za pomoci vrtulníku pátraly po 34letém muži, který je hlavním podezřelým z vraždy v Jevíčku. Ve středu dopoledne na sociální síti X policie oznámila, že pátrání rozšířila z Pardubického kraje i do Jihomoravského kraje, po poledni se zaměřila na okolí Brněnské přehrady. Po 16. hodině muže zadržela v Brně.

Hlavním podezřelým z vraždy je čtyřiatřicetiletý Petr Gryc z Blanenska, uvedla ve středu ráno policie na síti X. Uvedla, že hledaný muž je vysoký 175 až 180 centimetrů, na zveřejněné fotografii má tmavé vlasy ostříhané na ježka. „Žádáme vás, volejte linku 158, nesnažte se ho zadržet!“ napsala. Později zveřejnila fotografii s jeho možnou aktuální podobou.

ČTĚTE TAKÉ: Záchranná akce u Karlova mostu. Člun zmizel pod hladinou, hasiči tahali lidi z vody

„Po vyhodnocení všech dostupných informací, které jsme doposud získali, se pro nás výše hledaný muž stává hlavním podezřelým z vraždy,“ informovala policie. Pátrání po hledaném v sobotu dopoledne rozšířila z Pardubického kraje rozšířila i na jižní Moravu. „V terénu jsou stále desítky policistů nejen z našeho, ale právě i z Jihomoravského kraje,“ sdělila v sobotu krátce před desátou hodinou na sociální síti X.

Po poledni začala policie prohledávat okolí Brněnské přehrady. „V terénu máme veškerou dostupnou techniku včetně dronů a čtyřkolek. Nasazená je speciální pořádková i zásahová jednotka. Terén propátrávají i policisté na koních,“ uvedl mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb. Po 16. hodině muže zadržela v Brně.

VIDEO: Pátrání policie u Brněnské přehrady

Policie zároveň zveřejnila video s vrtulníkem vznášejícím se nad náměstím v Jevíčku. Právě zde pachatel ženu zabil, napsaly některé weby s odkazem na svědky události.

„Měli jsme tam dvě pozemní posádky a leteckou záchrannou službu. Bohužel to byla zranění neslučitelná se životem. My jsme resuscitovali, přes veškerou snahu záchranářů bohužel se nedalo zraněné osobě pomoci,“ řekla mluvčí zdravotnických záchranářů Alena Kisiala.

Před necelými dvěma týdny policie v Pardubickém kraji obvinila osmatřicetiletého muže z vraždy, která se stala v pondělí 20. května večer v jednom z rodinných domů ve Vysokém Mýtě na Orlickoústecku. Obviněný podle kriminalistů v opilosti a po předchozí hádce kuchyňským nožem jednou bodl do hrudníku o dva roky mladšího muže. Ten zemřel následující den ráno v nemocnici v Hradci Králové.

Loni policisté v Pardubickém kraji vyšetřovali pět vražd, z toho jednu dokonanou. Ta se stala ještě o rok dříve, původně bylo ale vyšetřování vedeno jako trestný čin zbavení osobní svobody s následkem smrti, teprve později vyšetřovatelé případ překvalifikovali. Všechny vraždy kriminalisté objasnili.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vrah brutálně zardousil a okradl stařenku. Peníze měl utratit zavrženíhodným způsobem

Tagy: