Zavraždil třináctiletou spolužačku. Nekrofilní sadista Robin mohl už po pár letech na svobodu

Ještě ne třináctiletý nekrofilní sadista Robin P. zabil a poté znásilnil svoji třináctiletou spolužačku Barboru.

HLASY ZLOČINU, Robin P.

Hrůzný případ, kdy dítě zavraždilo dítě. Ještě ne třináctiletý nekrofilní sadista Robin P. zabil a poté znásilnil svoji třináctiletou spolužačku Barboru. Na Nový rok 2004 to provedl mezi vesnicemi Hospozín a Kmetiněves. Jeho případ ukázal, jak je český zákon bezmocný proti vraždícím dětem, které by měly být celoživotně pod dohledem. Robin P. nebyl. A není. Žije mezi námi. Na svobodě. Případ řeší další díl videopodcastu HLASY ZLOČINU.

„Tenhle otřesný zločin mimo jiné upozornil na obří díru v systému, který si neví s dětskými vrahy rady. A to v podstatě dodnes,” říká Jakub Kvasnička. „Podle zákona o soudnictví nad mládeží musí soud v případech, jaký se stal v Kmetiněvsi, uložit dětskému vrahovi ochrannou výchovu, která může být prodloužena maximálně do jeho devatenácti let. Žádný horší trest dostat nemůže,” dodává Václav Janata.

ČTĚTE DÁLE: Noční můra z horusické motodílny. Gang z Východu vraždil železnými tyčemi

Navíc Robin (který se později přejmenoval na Roberta) neměl po propuštění z ochranné výchovy žádný záznam v trestním rejstříku. Jako kdyby nic neudělal. Nula. Bezúhonný dospělý muž. „Naprostá neúcta české justice k brutální smrti Barborky,” stěžovali si sousedé v Kmetiněvsi a nejen tam.

Nebezpečná diagnóza dětského vraha dodnes děsí celé Česko. Má tu nejzávažnější poruchu – nekrofilní sadismus – která se nedá pořádně vyléčit a je naprosto nevyzpytatelná. A přitom Robin žije mezi námi… „Už jako dospělý seděl za drobnou trestnou činnost, ale jen pár let, ve srovnání s tím, co udělal, je to vlastně výsměch…,” dodává Janata.

Detaily celého případu řeší další díl videopodcastu HLASY ZLOČINU.

Tagy:
Václav Janata vražda sadismus vrah Středočeský kraj Česko soudnictví trestná činnost nekrofilie Jakub Kvasnička Hlasy zločinu Kmetiněves trestná činnost, právo a spravedlnost