Zemřel vrah Kočky mladšího Ďuričko. Skonat měl v zahraničí, před pár lety si změnil jméno

Zemřel podnikatel Bohumír Ďuričko. Do povědomí veřejnosti se dostal v roce 2008, kdy zastřelil Václava Kočku mladšího. Ve vězení si odseděl 8 let. Podle webu PrahaIN.cz, který se odkázal na zdroje z Ďuričkova okolí, zemřel v zahraničí patrně na infarkt. Bylo mu 70 let.

Ačkoli Ďuričko zemřel v zahraničí, pohřeb proběhl ve čtvrtek v Praze, jak informoval server PrahaIN.cz. Na informační desce pak stálo Benedikt Reinhold Diera, což je jméno, které si Ďuričko zvolil po podmínečném propuštění v roce 2018, jak uvedl iDNES.cz.

ČTĚTE TAKÉ: „Bestie“ z Kolumbie popravila 200 dětí. Sériový vrah těsně před smrtí chtěl opustit vězení

Ďuričko se stal „známým“ v říjnu 2008, když ve vyhrocené potyčce zastřelil syna provozovatele pražské matějské pouti Václava Kočku mladšího. K vraždě došlo v restauraci Monarch krátce po křtu knihy tehdejšího šéfa ČSSD Jiřího Paroubka. Ten jakékoli vyjádření odmítl. „Já se k tomu nechci vyjadřovat. Je to deset let, já s ním v kontaktu nebyl. Nezlobte se, nechci se vyjadřovat,“ uvedl pro CNN Prima NEWS.

Kočku zabily tři rány z legálně držené zbraně do hrudi, jak napsal web Prima ZOOM. Co se mezi muži přesně stalo, dodnes není jasné. Někdejší hoteliér dostal za vraždu 12,5 roku za mřížemi a neustále se odvolával. Nakonec si Ďuričko odseděl více než dvě třetiny trestu a na svobodu se dostal v roce 2017 a pracoval jako řidič.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Čím krutější, tím více fascinující: Expert líčí důvody, které lidi táhnou k tragédiím

Tagy: