Síla jako při nárazu auta. Žralok se mi zakousl přímo do nohy, popsal mladík souboj o život

Kevin měl štěstí, že útok žraloka přežil

VIDEO: Útok žraloka na rybáře. Otevřel tlamu a kousl ho do nohy, popsal kamarád

Floridu sevřel strach. V rozmezí 36 hodin napadli žraloci dva muže. Oba sice utrpěli vážná zranění, atak predátora oceánů přežili, uvedla americká stanice CNN.

První incident se stal minulý týden ve čtvrtek kolem 15:00 tamějšího času. Obětí se stal dvacetiletý student Kevin Blanco. Potápěl se u pobřeží Marathonu, když ho překvapil žralok bělavý. „Bylo to, jako kdyby do mě narazilo auto,“ popsal Kevin. Chvíli, kdy se mu dvakrát zakousl do nohy, si už nepamatuje. „Nevzpomínám si na bolest, ale pamatuji si tlak a sílu na noze,“ řekl Blanco podle webu People.

„Při potápění jsem potkal žraloky mnohokrát. Oni se nás obvykle bojí, ale tenhle se nejenže nebál, ale vyloženě chtěl zaútočit. Bylo to děsivé. Nikdy jsem takové chování neviděl,“ popsal mladík televizi Fox News.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Smrtící útok žraloka: Našel se jen surf překousnutý vejpůl. Čeká se, jestli tělo vydá moře

„Viděl jsem, jak žralok otevřel tlamu a kousl Kevina do nohy,“ popsal první chvíle útoku miamskému webu WSVN  Daniel Maduro, Kevinův kamarád. Svého přítele následně vytáhl z vody a snažil se mu zastavit krvácení. „Stáhl jsem opasek na nohu tak pevně, jak jsem jen mohl, protože Kevin hodně kvácel,“ vzpomíná Maduro. Podle lékařů měl Kevin štěstí, že kousnutí minulo hlavní tepnu.

Mladíci tvrdí, že útočil žralok bělavý. Měřil podle odhadu kolem devíti až deseti metrů a vážil asi 500 kilogramů.

A 35-year-old man fishing off a dock on Flagship Drive, Summerland Key, Florida was reportedly bitten in the foot by a...

Posted by MCSO - Florida Keys on Saturday, May 20, 2023

O necelých 36 hodin později zaútočil žralok na souostroví Florida Keys na pětatřicetiletého rybáře, informuje CNN. „Muž byl letecky transportován do nemocnice v Miami. Bližší informace o jeho aktuálním stavu nejsou k dispozici.

Údaje z International Shark Attack File potvrzují, že Florida dlouhodobě obsazuje přední příčky v počtu žraločích útoků. Ze všech napadení žraloky, které se v USA v loňském roce staly, jich na Floridu připadá 39 procent.

-

Tagy: