Co byste, muži, měli vědět, než přiložíte holicí strojek k tváři aneb 6 tipů pro dokonalé oholení bez podráždění

Obličej je nejnáročnějším místem pro oholení, které je ale zároveň nejvíce vidět. I proto podléhá nájezdům holicího strojku nejčastěji ze všech partií na těle. Mít přitom dokonale hladké tváře, linie kolem brady i krk, perfektně střižené kontury licousů - to není jen tak. I když holení provádíte často, možná se sami sebe ptáte, jak to udělat co nejlépe a především bez podráždění?

Chce to dobře ovládat způsob holení anebo znát fígle, které mohou spoustu úskalí vyřešit hladce za vás. A v neposlední řadě to chce i pořádnou techniku, protože se starým rozvrzaným strojkem moc parády nenaděláte. Vánoce se blíží, tak co si třeba přát topku od Braun – Braun Series 9 Pro+?

Jaká je nejvhodnější fáze dne pro holení?

Existují spekulace o tom, že večer je pokožka méně náchylná k podráždění. Možná je to váš případ, ale možná je vaše pokožka citlivá natolik, že nehraje roli, zda je ráno nebo večer. Proto je nejvhodnější dobou během dne ta, kdy se cítíte nejvíce bdělí. Správné tahy a vhodný sklon holícího strojku vyžaduje soustředěnost. Najděte si proto ten nejlepší čas „pro sebe“, kdy máte možnost do holení vložit plnou pozornost. Anebo najděte holicí strojek, jehož hlavice vyniká kombinací několika holicích prvků v jednom, které zachytí vousy rostoucí do různých směrů. Takovým je například model Braun Series 9 Pro+, který má navíc výkyvnou hlavici pro maximální přizpůsobení liniím obličeje.

Jak připravit pleť pro holení?

Technologie dovedou pomáhat už i při přípravě pleti na holení! Pokud jste hrdými vlastníky holicího strojku Braun Series 9 nebo si ho plánujete koupit, pořiďte si také hlavici ProComfort, která je s holicím strojkem kompatibilní a jednoduše ji nacvaknete pomocí systému Easy Click. Jedná se vlastně o měkká silikonová vlákna, která pomocí sonických vibrací promasíruje vousy a připraví pokožku na následné holení.

Pěnu nebo gel ano či ne?

Obecně se pro holení klasickými žiletkovými strojky či břitvou doporučuje použít přípravky pro holení, protože krom změkčení vousů tyto produkty hydratují pleť. Břity po pleti snáze kloužou, nezadrhávají se a tím eliminujete riziko poranění a podráždění. Paradoxně mohou některé produkty podráždění naopak vyvolat. Některé látky obsažené v holicích pěnách a gelech může vaše pokožka špatně snášet, a proto, pokud jste zastáncem holicích gelů a pěn, vybírejte ten, který bude vaší pleti dělat zkrátka dobře. Vyhněte se produktům s obsahem alkoholu, jelikož alkohol kůži vysušuje a póry uzavírá. A pokud jste příznivci holení na sucho, dobrou zprávou pro vás je, že existují strojky, které dobře fungují i tak – právě Braun Series 9 Pro+.

Jak nanášet holicí přípravky?

Některé produkty slibují snadnou aplikaci rozetřením produktu přímo na pokožku, kdy ihned připravují vousy a pleť k oholení. Některé produkty potřebují pro působení delší dobu a je vhodné je pomocí horké vody a štětky „vmasírovat“ krouživými pohyby do vousů, dokud nevytvoří hustou pěnu. Čím tvrdší vousy a hustota strniště, tím důkladnější, resp. delší příprava by měla být, aby měly vousy čas změknout. Po oholení smyjte zbytky pěny vlažnou vodou a do pokožky vmasírujte balzám po holení.

Ve směru nebo v protisměru?

Při holení je ideální táhnout strojek jednoznačně po směru růstu vousů. To se někdy snadno říká, hůř koná, pokud si vousy rostou, kam se jim zachce. Jednou rukou napněte kůži v místě, odkud povede tah strojkem a pak jej po směru růstu vousů táhněte plynulým pohybem. Během holení strojek často oplachujte, abyste jej očistili od pěny a vousů.  Začněte s holením na tvářích, pokračujte na krku, dále nad horním rtem a na bradě.

Jde to i jednoduše

Veškeré zádrhele a problémy se začervenalou pletí je možné eliminovat jednou věcí, a to je výběr kvalitního holicího strojku. Obličej je plný oblých i ostrých linií, vousy si rostou do všech stran, jak se jim chce, jsou tvrdé, kůže jemná. Tohle všechno výrobci kvalitních holicích strojků vědí. Značka Braun tak vyvinula stejně rafinovaný strojek, jak komplikované je holení vousů. Elektrický Braun Series 9 Pro+ je navržen tak, aby vám usnadnil přípravu před holením, zajistil dokonale hladké oholení při tazích v jakémkoliv směru po tváři, a to už při prvním dotyku a bez podráždění. Jeho 5 systémově propojených holicích prvků a výkyvná hlavice si poradí s vousy všech délek, s různou úrovní tvrdosti i hustoty, na všech partiích obličeje a krku. Vestavěný zastřihovač  ProTrimmer poslouží k vytvoření perfektních kontur i na velmi tvrdých vousech.

A jaká je péče o takový strojek? Snadná, jako holení samo. Strojek po použití stačí vložit do 6v1 Smart Care stanice, která ho vyčistí, promaže, vysuší, dobije, a optimalizuje a prodlouží tak životnost břitů. Některé holicí strojky jsou vybavené pouzdrem Power Case, které dovede strojek dobíjet až po dobu 6 týdnů bez nutnosti zapojení do zásuvky.

Pro ty, kteří si chtějí holení co nejvíce usnadnit, je investice do takového pomocníka s důkladně propracovanou technologií skvělou volbou.

Tagy: