Co se děje ve vašem okolí? Oblíbené Zprávy z regionů na Primě rozšířily relaci o řadu novinek

Zprávy z regionů s moderátorkou Markétou Fialovou jsou na CNN Prima NEWS odpolední stálicí. A jak se ukazuje, lidi z různých částí Česka skutečně zajímá to, co se děje v jejich okolí. I proto tým Zpráv z regionů nedávno rozšířil svoji relaci, která startuje každý všední den v 16:55. Nově jsou regionální zprávy téměř hodinové a nabízí spoustu novinek. To hlavní – informace o tom nejzásadnějším ve vašem kraji – ale samozřejmě zůstává.

Co se děje v naší vesnici či městě, je pro nás často zkrátka důležitější než to, co řekl ten či onen politik v hlavním městě. „Lidé u nás najdou všechno, co se aktuálně dotýká jejich životů u nich doma. Co je trápí, o čem mluví u kávy nebo piva nebo čím se můžou ‚tam u nich‘ pochlubit. Denně na té relaci pracuje armáda našich reportérů v krajích, kteří svůj region znají opravdu dobře a mají přehled o tom, co se tam děje. Nedávno jsme třeba s Robertem Hečem ze Zlína slavili 25 let, s Markétou Schenkovou z Ostravy dokonce 26 let působení ve zpravodajství Primy, naši krajánci jsou opravdu lidé na svých místech,“ říká moderátorka pořadu Markéta Fialová, která za svou dlouholetou televizní kariéru prošla mnoha reportérskými i moderátorskými pozicemi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Napínavé filmy, pohádky a seriály i strhující show. Velikonoce na Primě nadchnou celou rodinu

Markéta i její kolegové teď mají sice o dost víc práce, ale taky prostoru pro vaše příběhy a to, co je skutečně důležité. Třeba počasí ve vašem regionu. To Markéta každý všední den probírá u velkoplošné obrazovky s mnoha detailními údaji s profesionálními meteorology z Českého hydrometeorologického ústavu. Zve si taky kolegy z Krimi zpráv, kteří nastíní, jaké případy z různých koutů Česka aktuálně zpracovávají. Tím pádem i to, o čem se nejspíš bude druhý den mluvit u vás v práci nebo doma.

Objem práce se prakticky zdvojnásobil

„Rozšíření naší relace je znát. Objem práce se mi prakticky zdvojnásobil, ale nejsem na to rozhodně sama. Celý tým teď jede tak na 120 procent, je to náročné, ale výsledky jsou zatím hodně nadějné. Nechci to zakřiknout, ale podle čísel sledovanosti se zdá, že to i diváky s námi baví. A to je pro nás silný motor,“ vysvětluje Markéta Fialová.

CNN Prima NEWS má v každém kraji několik reportérů a spolupracovníků, kteří musí být v pohotovosti neustále. Nikdo totiž neví, kdy přijde nenadálá nehoda, živelní katastrofa či jiná zásadní událost, která si vyžaduje živý vstup nebo natočení reportáže. A s nimi jsou na jedné lodi i editoři v čele se šéfem regionálních redakci Danielem Janochem. Je to sice dřina, ale tým regionů to zkrátka baví.

Máme to tu prostě prima

„Mám ráda tu obrovskou rozmanitost i to, že prostřednictvím našich Zpráv z regionů vlastně denně cestuju po celé republice. Já jsem patriot a mám to u nás ráda, takže tohle je skvělé. Pak samozřejmě možnost mluvit s lidmi o aktuálních problémech v živých vstupech a napřímo,“ říká Markéta Fialová.

Ač by měli být novináři z povahy své práce spíše nestranní, i Markéta má některé oblíbené části Česka, na které nedá dopustit. „Já jsem Pražačka křtěná Vltavou, ale mám to ráda na mnoha místech. Jako lyžař miluju Krkonoše, Beskydy i Lipno, jako houbař třeba Brdy a povodí Berounky. Za vínem jezdíme samozřejmě na Moravu a spoustu přátel máme třeba v rázovité Ostravě. Ale řekla bych, že moje srdcovka je celá republika, máme to tu prostě prima,“ uzavírá s úsměvem moderátorka Markéta Fialová.

Tagy: