COOLIFE FEST nabídne exhibice freestyle sportů, DJ Wich & Rest Show

Čtvrtý ročník největší freestyle show v Praze odstartuje pod taktovkou kanálu Prima COOL na Smíchovské náplavce už 27. května. Hned od rána rozpumpují návštěvníkům adrenalin exhibicemi zástupci několika freestyle sportů. Ani tentokrát nebude chybět MČR v BMX minirampě na pontonu uprostřed Vltavy. Jezdci se utkají nejen o titul mistra České republiky, ale také o prize money 30 tisíc korun. Novinkou bude nejen Be!EXPLORER ZONE se spoustou vychytávek a tipů, jak posunout svoje schopnosti na novou úroveň, ale i kulturní program v podobě ukázky z výstavy The World of Banksy. Následovat má afterparty se známými DJs na lodi Cargo Gallery. Akci pořádá primácká agentura SOLOOTIONS a je pro všechny návštěvníky zdarma.

V sobotu 27. května nabídne Smíchovská náplavka čtvrtý ročník největší letní freestyle show COOLIFE FEST, nad kterou převzala záštitu místostarostka Prahy 5 Monika Shaw Salajová spolu s radním pro veřejný prostor Milanem Vrkočem. "Kombinaci sportu, kultury a nočního života mám moc ráda, a proto dát záštitu této akci bylo pro mě potěšením. Už se na festival s celou rodinou moc těším,“ říká místostarostka Salajová (SEN 21). Na návštěvníky čeká našlapaný program v čele s exhibicemi reprezentantů a legend freeskiingu a snowboardingu, kteří předvedou své triky na velké rampě uprostřed Vltavy. Ta bude zároveň připravena i pro MČR v BMX minirampě, které se tu bude konat již podruhé v řadě. Účast v něm potvrdil úřadující mistr ČR Tomáš Beran i zahraniční top BMX rideři Pat Casey (účastník X Games), Levi Wiedmann (Nizozemsko) a Stuard Ruiz (Kolumbie). Po loňském kolosálním úspěchu u diváků nabídne program akce více prostoru zástupcům české i světové parašutistické špičky ve swoop freestyle v čele s hvězdným Curtem Barholomewem a českou legendou tohoto sportu Markem Rahbanim. Společně předvedou dechberoucí triky v osmdesátikilometrové rychlosti jen pár centimetrů nad hladinou řeky. Během dne budou svoje exhibice předvádět Petr Civín na flyboardu, Maylow Silver na jetboardu a představí se také trojnásobný vicemistr světa na koloběžce Richard Zelinka.

Novinkou letošního ročníku je Be!Explorer Zone, která návštěvníkům nabídne netradiční možnosti, jak posunout svoje schopnosti a dovednosti na novou úroveň, prozkoumat svět ze všech úhlů a objevit svůj vlastní potenciál. Návštěvníci se budou moci setkat se spoustou zajímavých osobností, jmenovitě s antropoložkou, archeoložkou umělé inteligence a popularizátorkou AI Sarou Polak, Jiřím Kryštofem Jarmarem & Vojtěchem Hlaváčkem, autory podcastu Brain We Are, kteří ukážou, jak funguje naše tělo i mysl včetně tipů na brainhacking. O vesmíru, kosmických technologiích i inovacích pohovoří Anička Rojková, která je vedoucí české sekce technologické firmy Huld. Milovníci cestování se mohou těšit na přednášku Slávka Krále, který cestuje už devět let, dal dvě cesty kolem světa stopem a na každém kontinentu strávil minimálně půl roku. Nastopoval přes 300 tisíc km po více než 86 zemích světa. Celou zónou a programem provedou Miky Škoda a Milada Vaňkátová.

A možná přijde i Banksy

Možná přijde i Banksy. Akce bude mít letos navíc kulturní přesah – na Smíchovské náplavce nebude chybět také ukázka z výstavy světoznámého streetartového umělce Banksyho The World of Banksy. Co má vlastně Banksy společného s freestylem? Docela dost. Street art totiž vyjadřuje volnomyšlenkářství a odpor vůči establishmentu. Proto je vlastně taky takovým extrémním sportem – jsou s ním spojeny riziko, adrenalin a nezávislost na pravidlech. Jeho antikapitalistická, protiválečná a autoritám odporující tvorba po celým světě transformuje ulice do gigantických pláten. Stálou výstavu „The World of Banksy“ jinak najdeš v odsvěceném kostele svatého Michaela archanděla, ve kterým kázal Jan Hus. A to je taky docela freestyle.

A co víc? Pro všechny návštěvníky bude připravena také Travel Mic by X-challenge – budou si moci připravit svůj vlastní tří až pětiminutový stand-up nebo slam o cestovatelském nebo jiném dobrodružství. Stačí nahrát minutové video s krátkým představením a tématem a poslat ho do 24. května na travelmicpraha@gmail.com.

Aktuální informace k akci jsou k dispozici na Facebooku Prima COOL a Coolife.cz. Partnerem akce COOLIFE FEST je Radio SPIN, které posluchačům přináší nejvíc rapu v republice. Akce se koná pod záštitou hlavního města Prahy.

Tagy: