Malebné rakouské městečko zatočilo s lovci selfie. Ideální výhled zakryla bariéra

Obyvatelům slavného rakouského městečka Hallstatt došla trpělivost s mraky nevycválaných turistů, kteří obtěžují pořizováním si selfie fotografií. A tak na březích Halštatského jezera, u něhož se městečko rozkládá, vyrostl provizorní dřevěný plot, který částečně blokuje výhled, píše v pondělním vydání deník Oberösterreichische Nachrichten.

Asi nejkrásnější výhled na jezero obklopené roubenými domy s kostelem a jeho špičatou věží je z místa nazvaného im Römischen. Místní ale obtěžuje neustálý hluk a mraky návštěvníků pořizujících si selfie fotografie. „Jedinou možností je, že se místo, dokonalý fotobod, prostě zruší,“ řekl deníku starosta Alexander Scheutz (SPÖ) a pokračuje: „Řekli jsme si, že to teď zkusíme, což znamená, že to musíme udělat.“

ČTĚTE TAKÉ: Čeští horolezci přecenili své síly a podcenili počasí. V Alpách je zachraňoval vrtulník

A tak se minulý týden postavil dřevěný plot, který blokuje část výhledu. Pokud by zástěna měla být trvalejšího charakteru, byla by delší. Fotografové by mohli i nadále pořizovat snímky, protože každá druhá lamela by se odstranila, ale lovci selfie by už fotit nemohli.

Nyní se zkouší, jak opatření zabere, a poté se rozhodne, co dál.

Hallstatt je městečko se zhruba 800 obyvateli a před pandemií koronaviru ho ročně navštívilo kolem milionu turistů. V Číně patří k ikonickým místům, které návštěvníci, pokud zavítají do Evropy, chtějí za každou cenu vidět. V říši středu dokonce existuje úplná replika místa.

Možná jste přehlédli: Fotograf Robert Vano myslí na budoucnost. Koupil si hrobku na slavném hřbitově

Tagy:
Evropa Alpy jezero Rakousko lovec Hallstatt Čína selfie oblak pandemie covidu-19 Oberösterreichische Nachrichten Halštatské jezero