Čtyřnohá konkurence lyžařů. Pes narušil super-G v Itálii, vesele kličkoval mezi pořadateli

Čtvrteční super-G v italském Bormiu vyhrál Švýcar Marco Odermatt. Show si ale pro sebe ukradl jiný závodník, který do rychlostní alpské disciplíny rozhodně nebyl přihlášený. Pozdvižení totiž přinesl pes, který utekl majiteli a pelášil dolů po trati. Předvedl slalomové dovednosti, když se vyhnul mnoha traťovým maršálům.

Čtyřnohý vetřelec přerušil závod na zhruba pět minut. Utekl majiteli a vydal se dolů po sjezdovce po vzoru hvězdných lyžařů. Při sprintu občas minul oranžové branky, ale stejně tak se dlouho dokázal vyhýbat všem pořadatelům, kteří se ho snažili zastavit.

Při své exhibici pes několikrát na trati podklouzl, ale vždy dokázal ošemetnou situaci ustát. Do cíle ale nedosprintoval, zastavil se sám, protože mu po náročném dobrodružství zřejmě došly síly.

„Právě se řítí po San Pietru, ale ani přilnavost na všech čtyřech ho neudržela v trati. Viditelně mu dochází palivo,“ glosoval komickou vložku televizní expert stanice Eurosport. Neznámý závodník pak našel mezeru v bariéře a opustil záři reflektorů. Prostřihy ukazovaly smějící se lyžaře dole pod kopcem.

Nejvíce se nakonec mohl smát 25letý švýcarský fenomén Marco Odermatt. V Itálii vyhrál o 0,64 sekundy před Rakušanem Vincentem Kriechmayrem. Bylo to jeho 16. vítězství ve Světovém poháru a jeho šesté v super-G. Pódium uzavíral Odermattův krajan Loïc Meillard.

Tagy:
pes Itálie alpské lyžování sport super-G Světový pohár v alpském lyžování Marco Odermatt Bormio lyžování