Cyklista na Trutnovsku obtěžoval malé chlapce. Policisté zjistili jeho totožnost

Policie na Trutnovsku a Náchodsku řeší případ cyklisty, který je podezřelý z obtěžování dětí. V pondělí dopoledne policie zveřejnila snímek z kamery a popis muže, který by popisu podezřelého mohl odpovídat. Následně se policii podařilo jeho totožnost zjistit. Vyšetřování bude dál pokračovat, uvedla mluvčí policie Iva Kormošová.

Případy obtěžování policie zaznamenala na veřejných místech v obcích blízko Úpice na Trutnovsku a v Červeném Kostelci na Náchodsku. Muž děti podle policie oslovil pod záminkou opravy kola a poté je různě obtěžoval.

„Nezávisle na sobě se na policii od minulého týdne obrátilo několik rodičů chlapců ve věku od 10 do 15 let, kteří se s mužem setkali a všichni ho shodně popsali,“ řekla Kormošová. K popisu mimo jiné uvedla, že by mělo jít o muže ve věku mezi 30 až 40 let.

Policisté po muži začali okamžitě pátrat a díky kamerovým záznamům se jim podařilo získat i jeho podobu. Poskytnutá fotografie nebyla sice kompletní, obličej muže byl na ní ale jasně patrný. Později policie potvrdila, že totožnost cyklisty už zná.

Mluvčí také vyzvala rodiče, aby svým dětem připomněli zásadu, aby se s cizími lidmi děti nedávaly do řeči, nebraly od nich žádné dárky a nikam s nimi nechodily.

Tagy: