Cyklistická akce roku ve Varech. Jezdci se prali s převýšením, žádnou dominantu nevynechali

V sobotu 10. srpna zažily Karlovy Vary cyklistickou událost roku. Závodem ČEZ Karlovy Vary pokračoval osmý závod seriálu Prima CUP, který se jel současně jako Škoda Auto Mistrovství ČR v maratonu. Domácí šampionát přivítal stovky závodníků - profesionálů i amatérů, kteří si mohli vybrat ze tří závodních tras.

Jezdci domácího šampionátu, kteří se vydali na dech beroucí trasu dlouhou 75 kilometrů s převýšením 2 300 metrů vedoucí přes všechny ikonické dominanty Karlových Varů, závodili o národní maratonský titul.

ČTĚTE DÁLE: Hrozivé záběry nehody na cyklistických závodech: Žena nepřežila náraz do reprobeden

Po 3 hodinách a 13 minutách byl v cíli nejrychleji Martin Stošek z týmu Canyon Sidi, který dorazil do finiše se značným náskokem necelých sedmi minut před Filipem Adelem v barvách Superior. Na stupních vítězů je doplnil se ztrátou devíti minut a dvanácti sekund Marek Bartůněk z týmu Česká Spořitelna Accolade.

Mezi ženami slavila titul po 3 hodinách a 58 minutách Jitka Čábelická z celku Gapp System Kolofix. Pro stříbro si dojela Tereza Tvarůžková a pro bronz Milena Kalašová z týmu K3 Performance.

Kromě hlavního závodu si účastníci mohli poměřit síly i na kratších trasách o délkách 45 a 20 km. A nezapomnělo se ani na naše nejmenší cyklisty - pro děti byl připraven závod v osmi věkových kategoriích u hokejové KV arény.

Cyklistický seriál Prima CUP tímto nekončí! Už 28. září nás čeká další vzrušující závod ČEZ Gočárovy schody a závěrečný podnik Škoda Auto Mikulov, který uzavře cyklistickou sezónu 5. října.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Podívejte se na jeden nešvar, který cyklisté mají

Tagy:
cyklistika ČEZ Karlovy Vary Česká spořitelna Mikulov Česko sport Jitka Čábelická sportovní událost ŠKODA AUTO a.s. Accolade Superior sportovní disciplína Martin Stošek