Dakarský přepych závodníka rallye. Žádné polní podmínky, ale apartmán s pozlacenou sprchou

Saúdský jezdec Jazíd al Rádží

Jezdec na Dakaru disponuje luxusním obytným vozem

Rallye Dakar je pouštní dobrodružství pro tvrďáky, spojené se stovkami kilometrů denně a nekvalitním spánkem. Ovšem ne všichni závodníci trpí – třeba saúdský jezdec Jazíd al Rádží přespává v obytném voze podobném pětihvězdičkovému hotelu.

Polní podmínky – tak by se dalo popsal prostředí, ve kterém na Dakaru funguje většina závodníků. Naproti tomu Jazíd al Rádží je doprovázen hned třemi obrovskými obytnými vozy. V luxusním apartmánu nechybí manželská postel, televize, místo pro hosty nebo pozlacená sprcha.

Al Rádží se zřejmě drží motta „Kdo spí, ten jede“, protože po třech etapách vévodí průběžnému pořadí automobilů, Martin Prokop v pondělí skončil jedenáctý a průběžně je jednadvacátý.

Češi ale nejvíc řádili mezi kamiony. Třetí etapou nejrychleji prolétl Aleš Loprais, který se 12. etapovým triumfem dostal i do čela celkového pořadí soutěže – hned za ním na druhém místě skončil Martin Macík, který průběžně okupuje třetí příčku.

Letošní Dakar někteří závodníci hodnotí jako ten vůbec nejtěžší – už první tři dny byly plné tvrdých pádů. Na třetí rychlostní zkoušce boural Němec Sebastian Bühler. Španěl Carles Falcón pak havaroval 15 kilometrů před cílem nedělní jízdy, v nemocnici leží ve vážném, ale stabilizovaném stavu. A padali i Češi, kteří naštěstí bojují dál.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Luxusní bydlení Davida Limberského. Vpředu moderní vila, vzadu se mění v útulnou chalupu

Tagy:
Saúdská Arábie luxus Rallye Dakar sport Martin Prokop Aleš Loprais Jazíd al Rádží Martin Macík