Tenisová kletba kosí hrdiny z Netflixu. Hvězdy na Australian Open jedna po druhé končí

Po vzoru formule 1 se i tenisté dočkali seriálu na streamovací platformě Netflix, který měl jejich sport představit nepolíbeným či skeptičtějším divákům a odstartovat novou vlnu popularity. Zatím to ale vypadá, že účast v nové show znamenala pro hráče a hráčky polibek smrti.

Sociální sítě jsou aktuálně nakažené hashtagem #NetlixCurse. Kletba Netflixu. Streamovací služba načasovala vypuštění nového seriálu Break Point o životě profesionálních tenistů a tenistek těsně před začátek prvního grandslamu sezony Australian Open.

V první části show vystupuje celkem 10 známých protagonistů, které kamery pronásledovaly na začátku minulého roku. Diváci se dozví leccos ze života Nicka Kyrgiose, Taylora Fritze, Félixe Augera-Aliassimeho, Mattea Berrettiniho, Thanasiho Kokkinakise, Caspera Ruuda, Pauly Badosaové, Ajly Tomljanovicové, Marie Sakkariové a Uns Džábirové.

Nejde o persony typu Novaka Djokoviče nebo Sereny Williamsové, přesto se u většiny seriálových hrdinů počítalo s tím, že se objeví v pokročilejší fázi melbournského turnaje. Kyrgios má často problémy se svojí výbušnou povahou, ale třeba loni ve čtyřhře právě na Australian Open ovládl s Kokkinakisem čtyřhru a za několik měsíců zazářil finálovou účastí na Wimbledonu.

Co by mohl dokázat na australském tenisovém svátku letos, ani nenaznačil. Den před plánovaným vstupem do grandslamu odstoupil kvůli natrženému menisku. Hrstka tenisových příznivců už v tu chvíli začala v nadsázce naznačovat, že nesmírnou smůlu přinesla bouřlivákovi spolupráce s Netflixem. Zvlášť když už předtím vinou zranění odstoupily i další dvě „herečky“ Badosaová – světová šestnáctka – a Tomljanovicová.

Řeči o polibku smrti se stupňovaly, když se po prvním kole pakoval loňský semifinalista Ital Berrettini. S Andym Murraym, který už byl před lety jednou nohou – třeba tou pravou, ve které má po vleklých problémech kovovou kyčel – v důchodu, prohrál v pěti sadách.

Kletba si našla další oběti ve středu. Turnajová dvojka Ruud nestačil na Američana Jensona Brooksbyho. Krajan překvapivého postupujícího Taylor Fritz – devátý v žebříčku ATP – se doslechl o zvěstech týkajících se prokletí účastníků seriálu. „Netušil jsem, že by to mohlo být téma. Nenapadlo mě, že bych prohrál první kolo, protože jsem byl na Netflixu,“ vyprávěl s úsměvem poté, co první překážku v podobě Nikoloze Basilašviliho překonal. Narazil ale hned při další příležitosti. Pětadvacetiletého Fritze předčasně vyprovodil domácí miláček Alexei Popyrin, 113. hráč rankingu.

Smrtka s kosou zaklepala později během dne i na dveře Tunisanky Džábirové. Světovou dvojku a finalistku US Open i Wimbledonu z minulé sezony k radosti českých fanoušků z melbournské akce vyprovodila Markéta Vondroušová. A veterán Murray nad čtvrtou hodinou ranní místního času dokázal dokonat fantastický obrat. V pětisetovém maratonu si poradil s Kokkinakisem.

To znamená, že z původních 10 tváří, které si plácly s Netflixem, „přežily“ druhé kolo Australian Open jen dvě – Sakkariová, Auger-Aliassime.

Tagy:
tenis Netflix sport Nick Kyrgios Taylor Fritz Australian Open Maria Sakkariová Félix Auger-Aliassime Paula Badosaová Casper Ruud tenis Ajla Tomljanovićová Uns Džábirová