Kolona na D1 kvůli nehodě tří aut. Nedaleko Humpolce musel zasahovat vrtulník

Dálnici D1 uzavřela v sobotu po poledni na Havlíčkobrodsku dopravní nehoda tří aut. Provoz směrem na Brno byl přerušen. Záchranáři ošetřovali dva zraněné, jednoho přepravil vrtulník s vážnějšími problémy do brněnské nemocnice. Na dálnici se několik hodin tvořily několikakilometrové kolony, policie provoz obnovila kolem půl třetí.

Nehoda se stala na 102. kilometru dálnice D1 na trase z Praha do Brna po jedné hodině odpoledne. Dálnice byla mezi 90. a 104. kilometrem uzavřena kvůli přistání vrtulníku. Záchranáři ošetřili dva pacienty.

„Jednoho jsme s lehčím zraněním převezli do nemocnice v Jihlavě. Druhého jsme letecky transportovali s těžším zraněním do nemocnice v Brně,“ sdělil iDNES.cz mluvčí krajských záchranářů Petr Janáček.

„Střetla se zde dvě osobní a jedno nákladní auto. Příčiny a okolnosti vyšetřují policisté z dálničního oddělení Velký Beranov,“ řekla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Na dálnici se proto vytvořila několikakilometrová kolona. Projíždět se mohlo jen jedním pruhem. Policie provoz na dálnici zcela obnovila ve 14:35.

Tagy: