Další hrozivá nehoda autobusu v Německu. Přes 20 studentů se zranilo

Více než 20 lidí bylo v pátek večer zraněno při nehodě autobusu na dálnici A44 v Severním Porýní-Vestfálsku.

Hrozivá nehoda autobusu v Německu

Při nehodě autobusu, která se v noci na pátek stala na dálnici u Werlu východně od Dortmundu, utrpělo zranění 21 cestujících. Informuje o tom agentura DPA. Jde o druhou havárii autobusu v Německu za poslední dny, ve středu u Lipska zemřeli čtyři lidé a dalších 35 se zranilo.

Dvoupatrovým autobusem, který boural u Werlu, jeli studenti vyšší odborné školy ve Warburgu. Vraceli se z výletu do Anglie. Vozidlo sjelo do příkopu u dálnice, kde se převrátilo na bok. Podle policie v něm jelo 60 lidí. Jeden z nich má těžká zranění, v ohrožení života ale není nikdo. Řidiči se nic nestalo, je ale v šoku. Ve směru, kde se nehoda stala, policie dálnici A44 uzavřela, auta se na ni budou moci vrátit zřejmě v pátek dopoledne.

ČTĚTE VÍCE: Tragická nehoda v JAR. Autobus se zřítil z mostu. Zemřelo 45 lidí, přežila jen malá dívka

Podobná nehoda se stala ve středu u Lipska, kde havaroval dvoupatrový autobus společnosti Flixbus na dálnici A9 spojující Berlín s Mnichovem. Řídil ho šofér z Česka, druhý řidič byl ze Slovenska. Vezli 52 cestujících. Také při této nehodě sjel autobus do příkopu a převrátil se. Čtyři lidé zemřeli, šest má těžká zranění a 29 lehká.

Policie příčiny obou nehod vyšetřuje.

Agentura DPA píše, že za poslední roky se v Německu stalo několik těžkých dopravních nehod autobusů. I tak jsou však autobusy v Německu považovány za poměrně bezpečný dopravní prostředek.

Tagy: