Skvělá Ogrodníková. Oštěpařka vybojovala další medaili pro Česko, slaví senzační bronz

Oštěpařka Nikola Ogrodníková v sobotu získala na olympijských hrách bronz a přidala do sbírky české výpravy v Paříži pátou medaili. Třetím pokusem poslala oštěp do vzdálenosti 63,68 metru. Od roku 2021 tak daleko nehodila. Zlato získala výkonem 65,80 metru japonská mistryně světa Haruka Kitagučiová, kterou připravuje český trenér David Sekerák.

Česká oštěpařka v kvalifikaci těsně přešlápla hod za 62 metrů. Ve finále začala výkonem pod 60 metrů, druhý pokus přešlápla a hrozilo jí, že se nevejde do osmičlenného užšího finále. Třetí hod jí ale vyšel, posunula se na třetí místo a už na něm zůstala. Dál hodila jen mistryně světa Kitagučiová a Jihoafričanka Jo-Ane Van Dyková, která porazila Ogrodníkovou o 25 centimetrů.

ČTĚTE DÁLE: Muž si vzal ženskou medaili, píší lidé o alžírské boxerce. Ke kritice se přidala Navrátilová

Medailistce krátce po závodu pogratulovali i politici. Ocenili nejen její letošní nejlepší výkon, ale i fakt, že v Paříži pokračují výjimečné úspěchy českých oštěpařek a oštěpařů. „Nikola Ogrodníková načasovala svůj letošní nejlepší hod správně! Gratuluju jí i české olympijské výpravě k bronzové medaili,“ napsal na síti X ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). „Fantastický výkon Nikoly Ogrodníkové a další medaile do sbírky. Čeští oštěpaři mají neskutečnou sérii. Moc gratuluju,“ uvedl na stejné síti lídr hnutí ANO Andrej Babiš.

Ogrodníková navázala na unikátní českou oštěpařskou tradici, kterou naposledy před ní v soutěži žen prodloužila světová rekordmanka Barbora Špotáková dvěma zlatými olympijskými medailemi v Pekingu a Londýně a bronzem v Riu de Janeiro.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Další medaile Čechů na olympiádě. Kajakář Josef Dostál vybojoval zlato

Tagy:
Olympijské hry Česko sport bronzová medaile Nikola Ogrodníková sportovní událost sportovní disciplína sportovní úspěch